no powiem wam, że to waży 6kg; chciałem kupić blachę kwasową, ale ona ważyła 12kg, więc ze względu na wagę wziąłem aluminium..
Czy ktoś tutaj jeszcze ma wątpliwości co do tego, co z tą przyczepą stanie się po naprawie? Bo jeśli ja miałbym postawić takiego kloca u siebie na działce i nim już więcej nie jeździć to miałbym to w nosie czy będzie lekko więcej ważyć z jednej strony czy nie.
@BochenskiWolnosciowiec: myślę, że po tej naprawie to ona i tak nie spełnia homologacji, np. wymiary nie będą się zgadzać, więc jak ktoś uprzejmie doniesie to trafi tam gdzie jej miejsce, na złom
@NieoznaczonaReklama: mam taką nadzieję. Oby tylko uprzejmy donosiciel zrobił to jak już pojadą z nią w jakąś trasę, żeby było jasne, że oszukał swoich widzów, a nie jeszcze przed ogłoszeniem swoich śmiałych planów podróżowych.
@NieoznaczonaReklama: jak wymiary nie będą się zgadzały? To będzie za długa czy za szeroka twoim zdaniem haha? I tak niezgodności "masy własnej" tej przyczepie nie udowodnisz bo aby DMC się zgadzało...
@BochenskiWolnosciowiec: ale mu to będzie rdzewieć i gnić, te deski c-----o zabezpieczone, wkręty na pewno nie nierdzewne, jedyny plus że uszczelniacza nie żałuje więc może coś tam pożyje, ale te wkręty od spodu to szybko pójdą w tango
przecież ona już przeszła przegląd 8 czerwca, ma.ktos jej numer Vin i datę rejestracji?
@superluki5: Tak ale w 2023 (czyli przed wypadkiem) który jest ważny 2 lata czyli do 06.2025, ta przyczepa jest z 2020 roku więc pierwszy przegląd jest po 3 latach i ma ważność 2 lata.
@superluki5: W sumie to nie wiadomo, bo podobno urzędy różnie wbijają ważność przeglądu przy rejestracji nowej przyczepy, jedne na 3 lata inne na rok, nie wiem od czego to zależy. Może od rodzaju dystrybucji i kraju homologacji.
Czy ktoś tutaj jeszcze ma wątpliwości co do tego, co z tą przyczepą stanie się po naprawie? Bo jeśli ja miałbym postawić takiego kloca u siebie na działce i nim już więcej nie jeździć to miałbym to w nosie czy będzie lekko więcej ważyć z jednej strony czy nie.
@superluki5: Tak ale w 2023 (czyli przed wypadkiem) który jest ważny 2 lata czyli do 06.2025, ta przyczepa jest z 2020 roku więc pierwszy przegląd jest po 3 latach i ma ważność 2 lata.
https://lorries.pl/przeglad-przyczepy-samochodowej-jak-wyglada-i-kiedy-trzeba-go-zrobic/