Aktywne Wpisy
aa-aa +564
Jakaś małpa w radiu teraz właśnie opowiada jak to Polacy będą szczęśliwi gdy będą nosić toboły z butelkami do sklepów, chodzi o tą kaucję, no ja jestem bardzo szczęśliwy nie wiem jak wy
WielkiNos +105
Wydziarasy szukają sposobów na przykrycie tatuaży, bo już im się znudziły?
Ojej, jeszcze tylko jakieś 70 lat codziennego patrzenia na ten sam obrazek w tym samym miejscu od rana do nocy dzień w dzień xd
#tatuaze #bekaztwitterowychjulek #makijaz
Ojej, jeszcze tylko jakieś 70 lat codziennego patrzenia na ten sam obrazek w tym samym miejscu od rana do nocy dzień w dzień xd
#tatuaze #bekaztwitterowychjulek #makijaz
Boomerzy obrali serio dziwny kurs na lokowanie pokoleniowych oszczędności. Każdy ma po 3 kurniki pod najem, a tera nie ma komu nawet tego wynająć, a jak ktoś jednak wynajmie to taki sukces, że ło panie XD
Jak będzie postępować taka posucha to za rok część będzie pewnie oddawana za darmo, byle ktoś płacił czynsz dla administracji.
#nieruchomosci
I tak jest dużo drożej niż było jeszcze 2-3lata temu. A jak ktoś wynajmuje mieszkanie po babci czy takie które kupił za 6k za metr w 2017-2019 roku to wygrał życie. W kilka lat
@mickpl: Nie wiem kto to plusuje xD to fantazja
@sezonowiec1: Nieprawda. Ceny gwałtownie podskoczyły jak się rozpoczęła wojna na Ukrainie, ale po kilku miesiącach zaczęły spadać, a od roku spadki czynszów przyspieszają.
W tym momencie ceny są wyraźnie niższe niż 2 lata temu. Takie raportowano w grudniu 2022: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Korekta-cen-zahaczyla-o-kawalerki-do-wynajecia-Znow-dominuja-jednak-wzrosty-8463437.html
@mickpl: to teraz policz tych wszystich co mają teraz poniżej 60 lat i inwestują całą swoją kasę w kurniki na wynajem. Gdy 60 latkowie przejdą na emeryturę za 5-7lat to będziemy mieli następny 1 mln nowych mieszkań oraz z 1-1,5 mniej ludzi. Jak oni
@darek-jg: ale to już od 1-2 mc szukają swojego lokum. We wrześniu "oferta" zazwyczaj była już wybrana. Teraz już niedobitki szukają mieszkania do najęcia. Narazie oferta rośnie od 1 mc pomimo dużego obrotu najmujących.
@mickpl: Prawda, napisałem 2-3 lata, ale możesz się domyśleć że chodziło mi o okres dużego popytu około 2.5 roku temu jak zaczęła się wojna
@sezonowiec1: Dalej jest drożej, ale już tak bliżej 20% drożej. A było 60% drożej. Jak trend się utrzyma to za kilka miesięcy wrócimy do cen "sprzed wojny" i dalej będą lecieć. Ludzi jest coraz mniej, uchodźcy stale wyjeżdżają, a kurników będzie nawet więcej, bo nie tylko chodzi o te zwalniane, ale te które są w budowie.
@mickpl: Czyli wrócimy do normalności i bardzo dobrze. Niech tak się stanie, chyba że zaogni się wojna, albo będzie kolejny event na skalę światową, czyli coś czego nie da się teraz przewidzieć xd.
Boomerzy obrali serio dziwny kurs na lokowanie pokoleniowych oszczędności.
W co mogli wsadzić kasę aby zarobić więcej? Wg mnie podjęli zajebista decyzję, nic przecież nie dało takiego zwrotu inwestycji jak mieszkania.
@zenon_z_chorzowa1: Przypominam, że technicznie o zwrocie można mówić dopiero wtedy jak się zamknie pozycję.
Komentarz usunięty przez autora
@sezonowiec1: nikt tego nie czyta, pisowcy zrobili z majkela pożytecznego idiotę i plusują wszystko jak leci
majkel zwyczajnie zwariował i p------i głupoty pod plusy tylko