Wpis z mikrobloga

Zobaczycie, że Mentzen zrobi 13-14 % lekko, a nawet więcej. Możecie nawet screeny robić i mnie wołać w maju 2025. Stanie się tak, ponieważ Hołownia zostanie rozbity i zmarginalizowany jako konkurencja dla Trzaskowskiego, a PiSowski kandydat będzie sporo słabszy niż Duda (w tym PRowo) lata temu. Do tego elektorat Mentzena może być szerszy niż elektorat Konfederacji jako całości, głównie za sprawą osób, które go lubią od strony zawodowej, niepolitycznej, ale nie popierają całej Konfederacji.

#konfederacja #polityka #wybory
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Abaddon_Profanator: @Elberus

Będzie dokładnie na odwrót. Wy nie rozumiecie za bardzo, że Bosak ma swoje ograniczenia przez bycie narodowcem, a wybory na prezydenta są inne niż do parlamentu. Mentzen zbierze więcej głosów od osób apolitycznych na co dzień. Bosak już raz startował i dostał 7 %...

Naprawdę, wołajcie mnie w maju, zobaczycie co będzie.
  • Odpowiedz
@Abaddon_Profanator: Ale wiesz, że teraz jest nowa kampania i wyciągają na bieżąco wnioski z tego co działa, co działa w danym kontekście, a co nie działa? Ta kampania będzie inna, tak samo jak każda kampania do tej pory była inna.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: nie chcę Cię martwić, ale takie coś jest dokładnie co wybory xd przed październikiem też pełno konfederatów pisało, żeby robić screeny na rekordowy wynik konfy (jedni pisali o 15% inni o 20%+) i wyśmiewali wszystkich, którzy im mówili by się obudzili
a potem przyszły wyniki i niewiele brakowało by konfa się o próg w------a xd teraz będzie dokładnie to samo i o ile będę na wykopie w 2025 to
  • Odpowiedz
@Kopyto96: To że Hołownia dostanie po tyłku (co się stanie na 100 % bo się Żymon zużył) to jeszcze nie oznacza że Mentzen zrobi kilkanaście %. Mentzen musi przede wszystkim zdobyć zaufanie własnego elektoratu czego nawet nie potrafił do tej pory zrobić wywołując wściekłość u elektoratu Bosaka i Brauna brakiem prawyborów.

Mam tylko nadzieję że w razie ewentualnych słabych sondaży czy też słabych występów nie zrobią podmianki jak zrobili z
  • Odpowiedz
moim skromnym zdaniem Mentzen nie nadaje się na prezydenta

@Elberus: A Duda się nadawał? A Komorowski? Poza tym co z tego, że ktoś się "nadaje", że ma charyzmę i prezencję, skoro jest marionetką partyjną i będzie realizował polecenia prezesa partii i podpisywał to co mu inni powiedzą.
  • Odpowiedz