Aktywne Wpisy
Pan_Kerfus +125
Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić zakupy i kupić m.in. mleko na promocji. Byłem w sklepie o 6:20, żeby mieć większe szanse na zakup produktów, które szybko znikają. I zauważyłem 2 osoby, które zaparkowały do 3 wózków sklepowych wszystkie kartony mleka, które było na promocji - cała paleta. I jakie było moje miłe zaskoczenie, gdy kasjerka im powiedziała, że klientów hurtowych nie obsługują przy kasach tradycyjnych. Mieli do wyboru
youngP +408
beka z tego matiego xdd
@przemax: to tak nie działa
@adixon777: możesz ryzykować i go olać, napisać, że u ciebie była sprawna i nie odpowiadasz za to jak ją użytkował. Jak się uprze to może iść do sądu i wymusić przyjęcie reklamacji (jeszcze nie zwrotu). W ramach reklamacji jeśli dopatrzysz się winy po stronie produktu albo wymieniasz, naprawiasz albo rekompensujesz
@adixon777: stricte do zwrotu nie, ale ma prawo odstąpić od umowy, co w konsekwencji wiąże się ze zwrotem hulajnogi do Ciebie, a do niego siana.
Chyba, że umowa była wadliwa, to wtedy może odstąpić. Ale OP nic takiego nie napisał.
@PozdroPocwicz: nie kumam po co się kłócisz, jak nie masz wiedzy?
Art. 560. [Uprawnienia kupującego]
§ 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od umowy, chyba że sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla kupującego wymieni rzecz wadliwą na wolną od wad albo wadę usunie
Po co się kłócisz skoro masz urojenia?
Jakby kupujący twierdził, że od początku istniał problem to przez pierwszy rok obowiązywania rękojmi domniema się istnienie wady w momencie przekazania przedmiotu, chyba, że fakty wskazują na co innego.
Tu sam
@PozdroPocwicz: a ty się teraz bawisz w biegłego sądowego na podstawie wpisu w internecie? Już abstrahuję od tego, że nigdzie nie odnosiłem się do tej konkretnej sytuacji, tylko odpisywałem Tobie, który twierdzisz, że nie może odstąpić od umowy. Oczywiście może - takie uprawnienie daje mu rękojmia. Czy odstąpienie będzie skuteczne to już zależy od oceny biegłego rzeczoznawcy, który stwierdzi przyczynę.
aha, czyli twierdzisz, że jak ktoś używa czegoś tydzień i po tym tygodniu się to zepsuje, to już rękojmia nie obowiązuje? xD nowatorska koncepcja, szczególnie biorąc pod uwagę
Jeśli piszesz o czymś innym to jasno to zaznacz albo pogadaj sam ze sobą. Szczególnie, że to ty wbijasz w środek wątku który cię nie dotyczy.
Reszty nie czytam bo nie ma sensu xD