Aktywne Wpisy
MrBeast +493
Borealny +71
To jest #!$%@? #!$%@?, że od następnego roku już nie pograsz w gry na steamie jeśli nie masz Windows 10 lub 11. Przecież to nie są aż takie stare systemy. Pójdą zapewne w ta samą stronę co EA z ich zasranym EA App, czyli telemetria i szpiegowanie na każdym kroku.
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Panuje pogląd, że ludzie rodzą się homoseksualistami i nie jest to od nich zależne. Osoby, które tak twierdzą, w większości popierają marsze homoseksualistów, często noszące miano "gay pride parade".
Tutaj dochodzimy do pewnej niekonsekwencji. Gdy ktoś napisze, że jest dumny z tego, że jest biały, to pojawiają się teksty typu: "Ty rasisto", "Jak możesz być dumny z tego, że jesteś biały, skoro to od ciebie nie zależy, równie dobrze mógłbyś urodzić się w czarnej Afryce". Podobnie jest, gdy ktoś napisze, że jest dumny z bycia Polakiem, bo przecież "to nie jest zależne od Ciebie, to tylko przypadek, jak możesz być dumny?".
Czyli z jednej strony można robić marsze "dumy" z czegoś, co nie jest rzekomo od nas zależne, ale gdy sprawa dotyczy innej kwestii, to jest to już rasizmem/szowinizmem?
#neuropa #4konserwy #geje #rasizm
Jak można być dumnym ze swojej orientacji?
@inozytol: To, że ktoś chodzi na marsze wolności/równości nie znaczy, że od razu jest dumny z bycia takim jakim się urodził, zdarzają się takie banery jednak nie chodzi w tym o to, że "jestem dumny będąc homo bo hetero są gorsi".
@inozytol: jest zdecydowana różnica pomiędzy popieraniem, a niechęcią do ograniczania praw do manifestacji i zgromadzeń. Ludzie mogą manifestować z transparentem "Jestem debilem", jeśli chcą, ale nikt nie ma prawa im tego zabraniać i fizycznie blokować ich marszu, skoro miasto wydało zgodę.
Komentarz usunięty przez moderatora
@NieWiemASieWypowiem: Ja uważam, że jeżeli chodzi o bycie dumnym z konkretnych elementów kultury, które są właściwe danej grupie, to nie jest to wcale nic złego.
@ibilon: Kiedy tak uważałem? Jakiś link, dowód? Urojenia to mogą być początki choroby umysłowej mój drogi.
@ibilon: Anna Grodzka nie uważa siebie za Napoleona tylko jest osobą transseksualną. Widzę, że psychiatrzy i seksuolodzy, które pomagają osobom transseksualnym też są twym zdaniem chorzy umysłowo.
@ibilon: xD
Weź lepiej usuń konto, a najlepiej to usuń siebie, skoro nie chcesz się leczyć.