Aktywne Wpisy

forfiterex +100
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

zlimer +206
Nigdy nie miałem potrzeby, żeby wrzucać tutaj zdjęcia mojego kota. Jednak chłop 30 lvl a ryczy jak p------y
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
źródło: IMG_20221101_205433
Pobierz

No właśnie cała rzecz w tym że nie, WDW najpewniej zajęło lotnisko i utrzymało go do przyjazdu głównych sił, odbijanie lotniska przez Ukraińców to mit i nie ma na to żadnych dowodów (za to jest sporo poszlak że tak nie było, bo np.: Ukraińcy twierdzili że Mrija została zniszczona w trakcie walk o lotnisko, tymczasem jest film gdzie już dojechał rosyjski konwój, a Mrija nadal stoi cała)
https://old.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/comments/v29gow/footage_from_the_early_days_of_the_russian/
źródło: 45518d495ac874a8c05ec9496cba76c9ee2029b6dd929a88bad0c11fb053249b
PobierzTo, że jeszcze stała tam, o niczym nie świadczy. Ukraińcy początkowo twierdzili, że kacapy wysadziły samolot podczas wycofywania się.
Orki w tym samym czasie na telegramach chwalili się zniszczeniem samolotu.
Słaby przykład, bo o walach świadczą pozostałości po sprzęcie orków.
@Trismus
Sam gadasz bzdury, Ukraińcy co do Mriji zmieniali narrację kilkukrotnie, ale akurat tego nie mogli twierdzić, bo pierwszy film na którym jasno widać że Mrija była zniszczona to pochodził z rosyjskiej telewizji i pojawił się jak Rosjanie jeszcze kontrolowali Hostomel xD
https://twitter.com/aldin_aba/status/1499640900020051969
A Mrija nie została wysadzona tylko rozwalona przez ukraińską artylerię, na zdjęciach satelitarnych widać ile tam jest kraterów
źródło: 1b052aae0143e439f861b0b7d17745c40c8abb1353c941ad867e007fd01f3e37
PobierzCusz, wykopki wolą mieć hurraoptymistyczną narrację, skupiają się na ofensywie pod Kurskiem (której impet się wypalił i nic konkretnego nie osiągnęła) czy wykopują takie rzeczy
https://wykop.pl/link/7526027/ukraina-atakuje-rosje-w-nowym-miejscu-trwa-walka-na-granicy
A jednocześnie ignorują to że pod Pokrowskiem sytuacja się totalnie wali i padła ostatnia potencjalna linia obrony (Ukraińcy oddali hałdy z których można kontrolować okolicę praktycznie bez walki), jeszcze tylko Ruscy zajmą Sełydowe żeby zabezpieczyć flankę i dalej już w zasadzie mają otwartą drogę.
Nie poszła, bo najpewniej nie było żadnych większych ukraińskich prób odbicia tego lotniska i to jest taki sam mit pierwszych dni wojny jak to że Ukraińcy zabili Tuszajewa czy zestrzelili ileśtam Ił-76 z VDV. Propaganda która na którą nie ma żadnych dowodów
https://www.wprost.pl/wojna-na-ukrainie/10637581/sily-zbrojne-ukrainy-zestrzelily-drugi-il-76-z-rosyjskimi-spadochroniarzami.html
@washington
Wikipedia bazuje na """źródłach""" ukraińskich albo artykułach typu wspomniana przez Thorkilla "Nowa Technika Wojskowa" które także bazują na niespójnej ukraińskiej wersji. Tuszajew na wiki był przez prawie dwa lata martwy, bo bezkrytycznie brano ukraińską propagandę jako fakty. Oczywiście jak chcesz to sobie możesz w to wierzyć, ale desant na Hostomel w rzeczywistości tak nie wyglądał i Thorkill dobrze wytknął rozmaite problemy z ukraińską wersją.
To se wierz, ale prędzej to temu jest bliżej do teorii smoleńskich, niemal cała bibliografia tego artykułu to niusy z ukraińskich źródeł typu Unian i to jeszcze z lutego-marca-kwietnia, czyli okresu kiedy propaganda waliła głupotami pokroju babć strącających drony słoikami. Nawet nie dopisali na tej stronie że Tuszajew żyje (jedynie w artykule o samym Tuszajewie), ten artykuł ewidentnie został napisany na początku 2022 i od tamtej pory nie został przeredagowany.
@Fennrir: Czyli nie masz pojęcia, jaki cel ma Ukraina w tym ataku