@Pietruchoowy Jak był malutki to na mnie wskakiwał i pacał delikatnie łapką po twarzy, żebym już wstała i go nakarmiła. Później miał tak, że budził mnie bardziej brutalnie i po prostu mnie drapał. Na szczęście już się ogarnął i teraz tylko leży i się na mnie patrzy ʕ•ᴥ•ʔ
@wybryk_natury: moja początkowo też mnie pacała ale po ramieniu, gdy jednak zobaczyła że to ignoruję to nauczyła się mnie lizać po twarzy dopóki nie wstanę xD
@nieaktywny_88: @afc123 a wy wiecie że koty się wychowuje przemocą? Kotki swoje małe kocięta biją łapą po twarzy jak robią coś, czego nie powinny. Więc jak chcesz kota nauczyć żeby nie wskakiwał na stół, to po pierwszym skoku uderzasz go po kuprze i kot nauczony gdzie nie może
gratuluje podejścia do zwierząt, które komunikują swoje potrzeby w określony sposób. Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz miał żadnego zwierzęcia pod opieką z----e.
@nieaktywny_88: On też komunikuje swoje potrzeby w określony sposób. W czym problem? ( ͡°͜ʖ͡°)
można psiknąć wodą i więcej tego nie zrobi, kolejny przemocowy kretyn. Zwierzęta nie rozumieją tego typu metod wychowawczych
@nieaktywny_88: a potem chcesz kotka wykąpać, bo np. się obsrał i masz atak paniki + bieganie po ścianach, brawo ( ͡°͜ʖ͡°) zwierzęta rozumieją, po prostu jest różnica między laniem, a ostrzeżeniem słownym + wychowawczym trzepnięciem; po czasie to nawet nie trzeba kota dotykać, starczy samo ostrzeżenie
które komunikują swoje potrzeby w określony sposób. Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz miał żadnego zwierzęcia pod opieką z----e.
@nieaktywny_88: to cie zmartwie, mam i nie robia takich cyrków. Zwierzęta jak dzieci badaja granice. Mój piesio z nami w domu śpi tak długo ja my a mojąn tesciową wytresował tak, że o 6:00 z nim koniecznie musi wyjśc bo zachowuje sie jak te poj..ne koty. Pozwolisz to na głowę wejdzie
@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany Domniemam, że taka reakcja wzięła się z twojego wychowania i twoi rodzice też zostawiali cię na ulicy jak coś od nich chciałeś. Wyrazy współczucia.
@bardzospokojnyczlowiek kot nie rozumie ciągu przyczynowo skutkowego, możesz go bić, a on nie powiąże tego z daną sytuacją. Będzie tylko reagował na twoją rękę/wodę że jest niebezpieczna.
@nieaktywny_88: no cóż, to wykop, więc s---------y tego pokroju zyskują spory poklask za podobne wysrywy, więc ich to zachęca xd na szczęście wykop to totalny margines społeczeństwa, a jak każdy wie miarą człowieczeństwa jest to, jak traktujesz zwierzęta ( ͡°͜ʖ͡°)
@nieaktywny_88: ooo sie babinistyczna dusza odezwała. Jak ci kot wejdzie na łeb i naszcza to bedziesz mowic ze tak sobie teren znaczy? was sie wszystkich powinno leczyć za takie podejście
@wybryk_natury: po pierwszej takiej akcji dostałby lepe i mogl się sprawdzić na ulicy.
Paczy się tymi oczkami cudnymi Wybrysiowymi ʕ•ᴥ•ʔ
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@nieaktywny_88: On też komunikuje swoje potrzeby w określony sposób. W czym problem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nieaktywny_88: a potem chcesz kotka wykąpać, bo np. się obsrał i masz atak paniki + bieganie po ścianach, brawo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zwierzęta rozumieją, po prostu jest różnica między laniem, a ostrzeżeniem słownym + wychowawczym trzepnięciem; po czasie to nawet nie trzeba kota dotykać, starczy samo ostrzeżenie
@nieaktywny_88: to cie zmartwie, mam i nie robia takich cyrków. Zwierzęta jak dzieci badaja granice. Mój piesio z nami w domu śpi tak długo ja my a mojąn tesciową wytresował tak, że o 6:00 z nim koniecznie musi wyjśc bo zachowuje sie jak te poj..ne koty. Pozwolisz to na głowę wejdzie
@bardzospokojnyczlowiek Skąd ty to wziąłeś, z podręcznika chłopskiego rozumu?
Będzie tylko reagował na twoją rękę/wodę że jest niebezpieczna.
To nie pies.
@romek898: od behawiorysty kociego
@open_or_die: dziwne, jakoś mój kot zrozumiał i na stół nie wchodzi. No ale może on się identyfikuje jako pies xD