Wpis z mikrobloga

Od 2 lat leczę to miejsce. Na tomografii całej szczęki wyszło, że mam ubytek. Czy może się mylę? Jeszcze nie mam ustawionej wizyty. Czy serio mogę mieć tam dziurę w kości dziąsła? Miejsce jest tkliwe na dotyk. Wcześniej ząb był leczony kanałowo, a ostatnio powtórka kanałówki tego jednego korzenia.

#stomatologia #j--------e
itsoverfor_chlop - Od 2 lat leczę to miejsce. Na tomografii całej szczęki wyszło, że ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-26 o 23.25.03

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katka2017: ehh it's over. Nigdy ząb mnie mega nie bolał. To jest najśmieszniejsze. 3 lata temu wyszło, że musi być leczony kanałowo. Po leczeniu objawy typu mrowienie, ale nadal nie czułem bólu. Zrobione powtórne leczenie kanałowe niedawno jako ostatni krok przed resekcją korzenia (albo zęba). Implant nie jest problemem. Problemem jest czy będzie w co go wkręcić jak nie mam kości w tym miejscu praktycznie.
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: Też leczyłam powtórnie, miałam zmiany w kości, ale jakoś na razie wszystko działa, stan zapalny kość po prostu "rozmiękcza" trzeba go wyleczyć, może się nawet sama zregeneruje, ale u mnie to długo trwa. Mama nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie dobrze, trzeba próbować do skutku.
  • Odpowiedz