Wpis z mikrobloga

Cześć,
Byłem sobie na wyjeździe we #wroclaw iu. Poza wszechobecną drożyżną drylującą portfel, było całkiem spoko. Niestety wieczorem przedostatniego dnia ktoś obrzucił moje auto jajkami. Miałem dobre przeczucie, żeby nie myć auta od razu, bo rano była świeża dostawa...
Podejrzewam, że parkowałem na kogoś stałym miejscu, zwykłe miejsce w strefie parkowania za co oczywiście płaciłem...
Adres, ulica Jesionowa, Na przeciwko napis "P. S. Zostawiłaś swój zapach na mojej pościeli".
Miejsce parkingowe bezpośrednio przylega do miejsca dla osoby niepełnosprawnej.
Nawet na wsi ludzie się tak nie zachowują.

#chamstwo
#zalesie
AlPedro - Cześć,
Byłem sobie na wyjeździe we #wroclaw iu. Poza wszechobecną drożyżną ...

źródło: temp_file5451244561947718716

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciesz się że auto tylko obrzucone jajkami, mi zazwyczaj przebijali opony albo urywali wycieraczki, jak tylko przerejestrowałem na DW, problem ustał...
  • Odpowiedz
@AlPedro tutaj wcześniej nie było strefy i lokalsi parkowali u siebie. Teraz uznają te miejsca za własnościowe. Sam byłem świadkiem jak stary dziad klamkę w jednym autem (domyślam się że psim) gównem smarował
  • Odpowiedz
  • 0
@AlPedro mi kiedyś w Szwecji, jakiś Ali Ahmed Mohammed przeciął oponę nożem i zostawił kartkę z tłumaczeniem Google żeby więcej nie parkował w tym miejscu. Popytałem sąsiadów i zgłosiliśmy to na policję. Wiem, że byli u niego. Jak to się skończyło? Nie wiem ale parkowałem tam dalej bez problemów.
  • Odpowiedz
@Domciu chyba 20 lat temu, kuzyn lata mieszkał w kamienicy na Dąbrowskiego, auto najpierw było właśnie na PO potem przerejestrował do siebie do Lubina, nawet karki i dresy miły na niego i jego auto wywalone
  • Odpowiedz
akurat na wsiach to jednak ludzie raczej na podwórka wjeżdżają

@RudyZibi: no akurat nie, pas zieleni pod domem czy nowy chodnik są o wiele lepsze, po co sobie olejem kapać na podwórku i jeszcze tę bramę otwierać i zamykać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AlPedro widzę rejony tarnogaju, totalne chamstwo. mieszkańcy sa tam chyba trochę przewrażliwieni, bo z tego co kojarzę to tam ciągle stawiają nowe płatne miejsca parkingowe i ludzie nie mają gdzie parkować.
  • Odpowiedz
@AlPedro: to zdjęcie ma już parę lat, bo tej hali ani garaży już nie ma, jest piękna zabudowa deweloperska od lechpolu, obecnie li investment, ulica została przebudowana i parkuje się wzdłuż ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AlPedro: a nie, sorewicz, to pod innym kątem, pomyliłem się

tak, w tych starszych blokach na henrykowskim osiedlu mieszkają "oldschoole" i oni mają swoje własne zasady, zostali obudowani osiedlami deweloperskimi i komfort życia im spadł
  • Odpowiedz