Wpis z mikrobloga

I już się zaczynają żebrozbiórki... Jasne, taki pożar to tragedia - stąd chociażby zbiórki potrzebnych rzeczy czy dodatkowe wsparcie od marszałka województwa, dla strażaków i ich rodzin od państwa. Ale jak można prowadzić działalność i nie ubezpieczyć sobie salonu? Tak samo mieszkania? Roczne ubezpieczenie mieszkania to koszt 200-300zł

#poznan
Xuzoun - I już się zaczynają żebrozbiórki... Jasne, taki pożar to tragedia - stąd cho...

źródło: zrzutki-poznan

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Xuzoun: ale ubezpieczenie nie obejmuje raczej rzeczy takich jak sprzęt muzyczny, co ten gościu stracił, a nie wiadomo czy te mieszkania były ich czy tylko wynajmowali
  • Odpowiedz
  • 22
@card_man: czyli chcesz powiedzieć że zawodowy muzyk trzyma w mieszkaniu swoje narzędzia pracy i nie pomyśli o tym by je ubezpieczyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@card_man: przecież są ubezpieczenia pod sprzęt specjalistyczny, na takim jdg mam ubezpieczenie sprzętu, którego używam do pracy. Polacy jeszcze nie dorośli do czegoś takiego jak ubezpieczenia.
  • Odpowiedz
@Xuzoun: ja nie rozumiem jak w tym kraju ludzie nadal nie potrafią ubezpieczyć swojego mienia czy biznesu. Sam mam jdg, świadczę usługi i ubezpieczenie moich narzędzi, ubezpieczenie od zniszczenia materiału klienta i spowodowania uszczerbku czyjegoś zdrowia przez mój błąd płacę 1400 zł rocznie, a ubezpieczenie jest do kwoty 100 tysięcy euro. Ale z drugiej strony jak janusze mają do wyboru zapłacić 1000 zł a zrobić zbiórkę na podstawie wzruszającej historii
  • Odpowiedz
ale ubezpieczenie nie obejmuje raczej rzeczy takich jak sprzęt muzyczny

@card_man: oczywiście, że obejmuje. Ja kupowałem ubezpieczenie to mogłem wybrać ile wyposażenia ubezpieczyć czy na 10k czy na 20k czy więcej... I różnica w składce to tam kilkadziesiąt zł rocznie więcej.
  • Odpowiedz
  • 3
@Romska_Palo_Ul_Laputa: żeby to jeszcze była jakaś początkująca knajpka... a właścicielką jest Paulina Kartowicz, jej matka gotuje w Dzień Dobry TVN, ma dworek pod Poznaniem (folwark Grabianowo), wcześniej prowadziła też kilka innych knajp (chociażby Le Targ w Starym Browarze). Gastro rodzinka na brak kasy raczej nie narzeka więc tym bardziej żenująca jest ta zbiórka xD

@raven4444 byłem kilka razy, było ok, ale nic wybitnego - w Poznaniu jest wiele lepszych
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa @Xuzoun: Dokladnie tak :) sam bym jeszcze wplacil, nie wiem, rodzinie pogorzelców z dzieckiem, ale zbieranie na knajpe która na pewno była ubezpieczona (podstawowe ubezpieczenie nieruchomosci to tzw. FLEXA, gdzie F to pożar, a EX jest od eksplozji) jest jakies takie no niw wiem. Sprzet też sie ubezpiecza (przynajmniej ja bym ubezpieczyl jak taki ekspres do kawy potrafi kosztować 30+ a podstawowa kuchenka wielopalnikowa 50+)

Choć śniadania mieli
  • Odpowiedz