Wpis z mikrobloga

TL:DR

Yaprak > Dara Grill

Dara pod wpływem pojawienia się Yapraka zaczęła coś kombinować w swoim menu i tak o to od dziś w Millenium i na Matejki można zjeść Gemuse Kebap, niby jak w Berlinie + inne dania tureckie.

Opinia? Lepiej iść do Yapraka, bo koło Berlina to nie stało. W ten weekend jest -50% więc można spróbować (17,50zł za dużego) ale w pełnej cenie lepiej iść na lawasza obok.

Bułka lekko bez smaku (mało soli?), mało warzyw i uwaga, za dużo mięsa. Wiem, że janusz musi mieć dużo mięsa bo inaczej kebab słaby, ale to powinno być zbilansowane odpowiednio. Mięso samo w sobie w porządku, nie jest to kula mocy. W komentarzu wrzucę kebsy z Berlina które nie dość że tańsze, to lepsze i po prostu ładniejsze :)

Ktoś z Was próbował?

#rzeszow
onionhero - TL:DR 

Yaprak > Dara Grill

Dara pod wpływem pojawienia się Yapraka zacz...

źródło: image_picker_98B616EE-F025-483B-B251-EEDFF55F2DD2-95704-00000FDC97ADBD8B

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@onionhero
Wziąłem Gemuse w wersji dużej.
Mięso to zdecydowanie nie jest mielonka, do której można było się już od dawna przyzwyczaić w tym miescie. Są widoczne włókna, nie jest produktem wysokoprzetworzonym i nie rozpada się od samego patrzenia. Na plus. Rzeczywiście w tym rozmiarze jest go bardzo dużo, stanowił zwarte, dolne 2/3 dania.

Warzyw grillowanych nie zarejestrowałem.
Była świeża rukola, pomidory, cebula, papryka, sałata lodowa. Warzywa tylko w górnej 1/3
  • Odpowiedz
@onionhero: a w tym Yaprak są jakieś godziny, że nie ma jebuckiej kolejki? Miałem podejście kilka razy, ale za każdym razem widziałem kolejkę ludzi na zewnątrz, kilkanaście osób. Nie chce mi się stąc po kebsa 40 minut ;)
  • Odpowiedz
@13579_: ja ostatnio byłem kolo 19-20 na tygodniu, w kolejce stałem 5-7 min, wydali 2 lawasze w sumie po jakichś 10 min. Nie wiem, czy mi się udało czy to już standard. Ale całość zeszła 15-20 min więc myślę, że ok.

@onionhero: co do tego kebsa z Dary to spróbuje na dniach, jestem ciekawy na ile zbliżyli się do Yapraka ;D
  • Odpowiedz