Wpis z mikrobloga

W pewnych momentach w KCD 2 gra spyta nas jak postąpiliśmy albo co słyszeliśmy o czymś lub kimś w poprzedniej części i jeśli w nią graliśmy i pamiętamy co wtedy robiliśmy, to będzie to miało wpływ na niektóre dialogi i misje.

Ale zajebiście ()

Minusy: wraca zbawienny sznaps ( _)

#kingdomcomedeliverance #kingdomcomedeliverance2
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okradzione że jeśli nie masz sznapsa to nie zapiszesz gry, co wiąże się z tym, że czasem tracisz sporo rozgrywki. Jak grałem to mi tego na początku brakowało. Zapisywac stan gry w prawie dowolnym momencie jestcwygodne,ale można się przyzwyczaić. Jedynkę skończyłem mając ponad 20 szanpsów w inwentarzau.
  • Odpowiedz
@Tulej_Tulejka: Wiesz, w gothicu ludzie czasem piszą, że są ci, którzy zapisują na różnych slotach i ci, którzy dopiero to będą robić. Tutaj bym trochę te zdanie podłączył, wychodzisz z miasta, no to musisz się zaopatrzyć, inaczej nie miej do nikogo pretensji o brak możliwości zapisu ;p Ogrywałem na hardcorze i nie wiem, czy jest jakaś róznica jeśli chodzi o zapis, ale no to bardziej wychodzi z doświadczenia, wiesz, że
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: Ja zawsze pierwsze co maksowałem to lockpicking i wszystkie skrzynie po nocach zerowałem ze złota i sznapsów, ewentualnie ~godzinka ze zbieraniem chwastów i alchemią i mam sznapsów do końca życia. Jak dla mnie te sznapsy to fajny dodatek jest do gry ale oczywiście casuale narzekają bo trzeba się jakkolwiek wysilić i porobić poboczne aktywności a nie lecieć po sznurku główną fabułkę aby tylko przejść ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Kernwaffe ja robię poboczne aktywności w każdej grze i bez bezsensownego utrudniania zapisywania, równie durny zapis był w GTA vice city/san andres, tam pewnie też mówili, że „ooo cażuale narzekają, a my prawdziwi gracze radzimy sobie bez tego” xD kisne

casuale nie grają w tę grę zacznijmy od tego
  • Odpowiedz