Wpis z mikrobloga

#przegryw najbardziej mi żal tagowych nastolatków. Nie ma siły, żeby było coś z człowieka, który wychował się na tagu. Gdyby to ode mnie zależało, to z miejsca przydzieliłbym rentę i niech siedzą, grają w jakieś GTA czy bujają się w fotelu, no bo naprawdę nie wiem co by tu można więcej
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TooFast: Racja. Ja bym jeszcze dodał że podwójnie trudno takim będzie wyjść na ludzi, bo musieli być w na tyle słabym położeniu żeby tutaj przesiadywać w wieku naście lat. Dużo takich dzieciaków będzie miało serio problem z umiejętnościami miękkimi w społeczeństwie.
  • Odpowiedz
Nie ma siły, żeby było coś z człowieka, który wychował się na tagu

@TooFast: Wiem że często piszesz prześmiewczo, ironizujesz ale tu nie masz racji, zawsze jest szansa. Choć masz stuprocentową zgodność że dla takich jednostek tag działa destrukcyjnie, szczególnie osoby które poprzez swoją trollerską działalność przybierają maski, hiperbolizują a młody umysł, często autystyczny, lub pod wpływem przykrych doświadczeń bierze dużo rzeczy czysto bezkrytycznie chłonąc treści które mogą powodować pogorszenie
  • Odpowiedz
  • 0
@Choma_Brutus oczywiście, że nic nigdy nie jest zapisane w kamieniu, ale w większości przypadków wyjście do normalności będzie bardzo trudne. Tag często oswaja z nienormalnością, człowiek pogodzony z losem raczej nie walczy
  • Odpowiedz
  • 0
@Najedenraz mówię o standardowych bywalcach tagu, nie anomaliach. Jakbym pisał post o tym, że niedźwiedziowi trudno przejść przez dziurę i zgłosiliby się królik, że jemu jest łatwo, to chyba nie miałoby to za wiele wspólnego z tematem, co?
  • Odpowiedz