Wpis z mikrobloga

• 0
@cebulowyInwestor: widzę, ale ciężko się tam to czyta, jakaś histeria wymieszana z trollingiem. Ale mnie złapali na tę czerwoną świecę. Dobrze, że siedziałem od 150 i krótko. Na razie trochę boję się wejść.

J*bać stop loss.
  • Odpowiedz
  • 3
@golomb13: ciśnienie skoczyło. Ale tak na chłodno - to jedynie strata części potencjalnych, niezrealizowanych zysków. Nie gram za miliony, nie stawiam wszystko na jedną kartę, uczę się. Właśnie nauczyłem się kolejnej rzeczy - grube ryby robią różne akcje, by skosić ulicę i stop loss nawet z dużym marginesem na to się potrafi złapać.

Zamknęło mi pozycję, no trudno, zysk jak na krótki okres jest i tak przyjemny.
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: generalnie to dobrze zrobiłeś, zrealizowałeś zysk i przede wszystkim chronisz kapitał, a to najważniejsza część zabawy. Myślę, że jeszcze będziesz miał okazję odkupić cdpr taniej niż sprzedałeś, cierpliwości.
  • Odpowiedz
@cebulowyInwestor: A przewidzisz kiedy to nastąpi? Dla mnie podpinanie się pod grubego, to narazie tylko wtedy kiedy nakupi szortów a cena już nie chce za bardzo reagować ...ewentualnie np. takie JSW. zapakowane szortów a cena nie reaguje już...zakładam że jest juz wszystko w cenie. Mam wrażenie, że JSW już jest tak przeruchane, że już na nic nie reaguje za bardzo. Tam był szukał Longa na lewarze.
  • Odpowiedz