Wpis z mikrobloga

@marian-stefan: jak w tenisie na Wimbledonie, jeden wychodzi jeden wchodzi. Co prawda tutaj mógł się trafić jakiś g--------l albo złodziej, najważniejsze jednak że znajdzie się miejsce dla skrajnie prawicowych faszystowskich białych ludzi, którym nie podoba się zabijanie dzieci przez obcych.
  • Odpowiedz
Może i mordercy wyjdą na wolność

@marian-stefan: a gdzie ktos powiedzial, ze wypuszcza mordercow? Czy Ty twierdzisz, ze w wieznieach siedza tylko mordercy? Czy po prostu dorabiasz wykopowa idelogie i manipulujesz?
  • Odpowiedz
@marian-stefan: Sądy czy tam komisje będą rozpatrywać tylko wnioski skazanych za przestępstwa non-violent. Ale wiadomo, lepiej powtarzać idiotyzmy po amerykańskich błaznach z Twittera cytujących tabloidy. W ogólne to najlepiej wsadzić 0.5% populacji do prywatnych puszek, prawda, wolnościowcu?
  • Odpowiedz
@DrGreen_2:

a gdzie ktos powiedzial, ze wypuszcza mordercow? Czy Ty twierdzisz, ze w wieznieach siedza tylko mordercy?

Po pierwsze napisałem to w komentarzu, załączając screen potwierdzający to co napisałem, gdzie morderca po 6 miesiącach wychodzi na wolność, bo więzienia są przepełnione.
Po drugie, gdzie stwierdziłem, że sami mordercy z więzień zostaną wypuszczeni na wolność?
  • Odpowiedz
@marian-stefan: Generalnie wiezenia sie przepelnione od wielu lat!
Na jakiejs zasadzie musza wypuszcac przestepcow, oczywiscie walenie tak wysokich kar wiezenia za posty na socjalach, czy niektore zachowania jest nieodpiwednie do poplenianego czynu! Potrzebne jest albo wydbudowac wiecej wiezeien albo nie wysylac do wiezenia za niektore przetspestwa jak posty na FB cz X, czy nie placenie TV licence czy inne glupie rzeczy
  • Odpowiedz