Wpis z mikrobloga

@BezDobry: wiem do czego pijesz, Tusk nigdy nie obiecywał benzyny po 5,19 ale razem z antytuskowymi propagandystami chcesz forsować kłamstwo jako prawdę, zgadza się?
  • Odpowiedz
  • 2
@aarahon

@BezDobry: wiem do czego pijesz, Tusk nigdy nie obiecywał benzyny po 5,19 ale razem z antytuskowymi propagandystami chcesz forsować kłamstwo jako prawdę, zgadza się?

Gdybym ja (bezdobry) był dzisiaj premierem, to gwarantuję, że paliwo byłoby po 5,19 zł za litr. I mówię to z całą odpowiedzialnością. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@aarahon: Nie wiem, czemu wy tak bronicie tych populizmów. Ja też mogę powiedzieć, ze gdybym był premierem, to każdy by zarabiał do najmniej 5000 Euro na rękę, benzyna była po 3 złote, a nasza armia miała milion żołnierzy. I jak wygram wybory, to nie możesz mnie z tego rozliczać, bo przecież jest inna data.
  • Odpowiedz
@aarahon: Wy, bo nie jesteś jedynym, który się odpala na wspomnienie o benzynie za 5,19. I zawsze z tymi samymi argumentami.

Za to ty składałbyś obietnice które miałby nastąpić gdybyś był premierem to w momencie gdybyś nim został to powinieneś to spełnić.

Czyli 100 obietnic na 100 dni można rozliczać?

to faktycznie po wyborach nie móglbym cię rozliczać z tego bo to inna data.

Tylko po co się bawić w
  • Odpowiedz
Wy, bo nie jesteś jedynym, który się odpala na wspomnienie o benzynie za 5,19. I zawsze z tymi samymi argumentami.

@Shuwaks: może dlatego że to prawda ale boli to antytuskową propagandę?

Czyli 100 obietnic na 100 dni można
  • Odpowiedz
Stąd, że sami dali sobie na realizację tych obietnic 100 dni. Według ich własnej strony zrealizowali 18. I dalej obiecują resztę. Dlaczego nie mielibyśmy ich z tego rozliczać?

@Shuwaks: może dlatego że Koalicja Obywatelska nie utworzyła rządu? Może dlatego że Tusk po utworzeniu koalicji z innymi partiami mówił że zajmą się 100 konkretami ale nic nie mówił o 100 dniach?

Czyli winna była marża rafineryjna. Na wykresie jakoś nie widzę
  • Odpowiedz
@aarahon:
Co do 100 konkretów - dlaczego więc na stronie dalej nazywa się to "100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów"? Wybacz, ale w kwestii oficjalnego stanowiska partii wolę się opierać na ich materiałach, nie na twoich wymysłach.
A odnośnie tego, że nie tworzą rządu - KO jest największą partią w koalicji, mają premiera. Nic nie stoi na przeszkodzie składać projekty ustaw - jakoś lewicy bycie w koalicji nie powstrzymało przed własnym projektem w sprawie aborcji. Zwłaszcza, że za zaliczony konkret uznają np. język śląski, który został zawetowany przez prezydenta.
Idąc twoim tokiem rozumowania, PiS też nie stworzył rządu w poprzedniej kadencji.

może dlatego że nowa władza wybrała nowy zarząd Orlenu dopiero w kwietniu a wykres jest
  • Odpowiedz
Co do 100 konkretów - dlaczego więc na stronie dalej nazywa się to "100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów"?

@Shuwaks: bo nie zmieniają nazw jak im się podoba, To nie pis.

Wybacz, ale w kwestii oficjalnego stanowiska partii wolę się opierać na ich materiałach, nie na twoich
  • Odpowiedz
@aarahon:
Idąc twoim tokiem rozumowania, to od żadnej partii nie można wymagać spełniania obietnic, dopóki nie mają samodzielnej większości. (a może jeszcze 2/3 i swojego prezydenta)

ok, wskaż gdzie tak mówi.

W wywiadzie dla
  • Odpowiedz
Idąc twoim tokiem rozumowania, to od żadnej partii nie można wymagać spełniania obietnic, dopóki nie mają samodzielnej większości. (a może jeszcze 2/3 i swojego prezydenta)

@Shuwaks: jeśli partia obiecuje złożenie uchwały to wystarczy 15 posłów, jeśli partia obiecuje przegłosować ustawę to potrzebna jest większość w sejmie a jak trzeba postawić prezydenta przed trybunałem stanu to potrzeba właśnie 2/3 głosów więc idąc moim tokiem rozumowania to od partii można wymagać spełnienia
  • Odpowiedz
@aarahon: Nie ważne czy dzień minął. Kręcisz i budujesz pałac z argumentów które nic nie znaczą. Sytuacja jest prosta, Tusk obiecywał albo jak wolisz sugerował, że po przejęciu władzy obniży cenę benzyny. Nie zrobił tego i tematu unika, tyle w temacie. Kolega @Shuwaks podrzucił Ci do tego garść innych faktów i nie jesteś w stanie ich przykryć nie ważne ile fikołków zrobisz, bo rzeczywistość to nie gra w Soulsy.
  • Odpowiedz
Sytuacja jest prosta, Tusk obiecywał albo jak wolisz sugerował, że po przejęciu władzy obniży cenę benzyny.

@23kulpamens: potrzebne źródło ¯\(ツ)/¯

są związkiem frazeologicznym i nie sądzisz chyba że Tusk jest idiotą i nie rozumiał znaczenia odpowiedzi której udzielił, bo jak jest to nie powinien nigdy rządzić krajem

@23kulpamens: xD Skoro słowa dla ciebie znaczą co innego niż oznaczają to co mam poradzić? xD
  • Odpowiedz
co ja mam poradzić na to, że nie wiesz albo nie rozumiesz czym jest związek frazeologiczny xD Te słowa znaczą dokładnie to o czym piszę, obietnicę lub sugestię.

@23kulpamens: no właśnie nie znaczą i twoje kłamstwa nic nie zmienią.

Krótka piłka: dziś zostaje pan premierem, po ile jutro będzie paliwo?
  • Odpowiedz