Wpis z mikrobloga

Proszę o wybaczenie, ale czy bylibyście w stanie wesprzeć moją zrzutkę, abym mógł się porządnie najeść, bo renta dopiero we wtorek?
Jeśli ktoś jest w stanie mnie wesprzeć, to zapraszam TUTAJ , a żeby nie było tak żenująco, to dorzucę żarcik.

Siedzi tasiemiec w jelicie i żre. Nagle widzi biegnące bakterie. Pyta się:
- Co się stało że tak z-----------e?
- K---a tasiemiec uciekaj! Antybiotyki nadchodzą!
- Eee tam pieprzycie głupoty - mówi tasiemiec po czym kontynuuje posiłek. Nagle zaczyna go wymijać glista ludzka.
- Ty glista! Co się dzieje?
- Tasiemiec uciekaj!! Antybiotyki nadchodzą!
Tym razem nieźle się poschizował, spakował manatki i idzie w dół jelita. Idzie, idzie doszedł do końca i widzi gliste która siedzi na walizach i płacze.
- Co się stało? - pyta tasiemiec, a glista na to:
- K---a o 14 mi g---o uciekło!

#zartyjanusza
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@WykopX: Serio ci się chciało wyciągnąć moje wysrywy sprzed prawie 10 lat, za czasów przed udarami i zawałem, gdy jeszcze naprawdę wierzyłem w to, że cokolwiek osiągnę :o
  • Odpowiedz
  • 6
@hacerking często wysyłam po kilka stówek na różnych zrzutkach potrzebującym, ale najpierw weryfikuję z kim mam przyjemność ( ͡º ͜ʖ͡º)

A blog ciekawy, fajnie się czyta, szczególnie z czasów pracy w Holandii.. Intrygujące przemyślenia.
  • Odpowiedz
@zielony_wiatr: W przypadku karty szpitalnej OPA - morfina / kodeina. Śmiem założyć, że nie przyjmowanych rekreacyjnie, tylko przeciwbólowo. Też lubię w research. I mimo tego, że ideologicznie byśmy się z opem pewnie nie zaprzyjaźnili, to naprawdę trzeba mu pomóc. Chichramy z jego żartów codziennie, a on przez przedostatni tydzień niemal każdego miesiąca de facto nie ma co jeść, daty takich ewidentnych próśb o pomoc powtarzają się nawet hoho temu na fb, to żadna ustawka pod wykop. Renta się kończy.

Nie dziwię się że nie ma pieniędzy nawet na żywność, skoro faktycznie łaskawe państwo orzekło, że przy niepełnosprawności w znacznym stopniu: „Wysokość świadczenia do wypłaty wynosi miesięcznie 1445,48 zł.”. Nara, pora na CS-a. A chłopak nie nadaje się do żadnej pracy, jakby ktoś chciał startować: „To niech zarobi!!!”.

Przepraszam opie, jeśli cię tym obrażam, ale taka jest prawda. Jakakolwiek fizyczna odpada po zawale, dwóch udarach i zmianach naczyniowych mogących dać kolejne niespodzianki. Odpada jakikolwiek zawodowy kontakt z ludźmi, bo 80% niedosłuch to wyklucza. Pozostaje zdalna, ale pewnie jak większość osób w zasadzie niesłyszących, przez telefon / słuchawki jeszcze trudniej ci coś zrozumieć, a większość z prac zdalnych wymaga jednak jakiegoś kontaktu z przełożonymi poza
  • Odpowiedz