Wpis z mikrobloga

#play #internet #kiciochpyta / Mam problem z internetem mobilnym od Play - skusiłem się na ofertę internetu mobilnego z routerem H155-381. Działa to słabo i tylko akceptowalnie - pełny zasięg LTE, ping 19ms i transfety średnio po 40dl i 50-60ul. Rzadko dobija do 100dl. Router Huawei obsługuje 5G, jestem w zasięgu 5G paśmie C według mapy, którą udostępnia sam PLAY na swojej stronie. Nigdy w żaden sposób nie udało mi się uruchomić umownego 5G - brak zasięgu nawet po wymuszeniu i agregacji pasm - mam urochomione narzędzięcia programistyczne i możliwość wymuszenia konkretnych pasm. Dzwoniąc do PLAY na infolinię twierdzą, że nieno spoko, działać musi. Coś się pewnie uruchomi ale proponujemy zresetowanie troutera zdalnie.. Czy taki fakt jest podstawą do odstąpienia od umowy z nimi bez kary umownej za złamanie umowy? Ktoś przechodził taki temat?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@JanImperator Jeśli minęło 14 dni od podpisania umowy online albo podpisałeś umowę w salonie operatora to nie rozwiążesz jej bez opłaty kary umownej za jej rozwiązanie. W 99% ofert internetu mobilnego nie masz wskazanej konkretnej lokalizacji, w której możesz/musisz z niego korzystać, więc operator nie gwarantuje Ci zasięgu w tej lokalizacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@fishery: Wygląda na to, że play nie wie co oferuje i własnie dlatego zadałem pytanie, czy można zerwać umowę na podstawie reklamy zasięgu 5G, który jest nieosiągalny.. minęło już ponad 14 dni i okres próby mnie aktulnie nie dotyczy. Po wrzuceniu karty z T-Mobile wskakuje od razu 5G a transfery wzrastają z 40 do 450Mbps. I fajnie, 24 miesiące będę musiał się użerac z gównem, którego nie użyję jak planowałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@fishery: Nie i odpowiadając w ten sposób mogę się tylko dodatkowo usprawiedliwić faktem, że spodziewałem się lepszych anten w sprzęcie stacjonarnym, który jednak ten sygnał zgarnie. Myślałem sobie tak w skrócie, że mam po prostu słaby telefon i nie łapie sygnału.
  • Odpowiedz
  • 0
@fishery: Właśnie nad nim myślę z tym, że w zestawie z routerem T5400. Czytałem ,że podobno ten MC889 ma bardzo dobre anteny i daje zysku w bezpośrednium porównaniu do innych sprzętów tak samo ustawionych.Teraz mam Router na parapecie okna, ostatnie piętro w bloku mieszkalnym.
  • Odpowiedz