Wpis z mikrobloga

potrzebuję kupić kabel HDMI trzymetrowy i na allegro widzę, że są od 8zl xD do 75zl i zastanawiam się czy warto dopłacać do droższego kabla, bardziej znanej firmy typu Baseus?

będę go używał do połączenia głośników z telewizorem

#elektronika #rtv #kinodomowe
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zy warto dopłacać do droższego kabla

@powodzenia: warto. NIe chodzi nawet o to, że z droższego kabla będzie lepszy obraz i piękniejsze kolory (choć tak, w pewnych sytuacjach różnica może być i taka), przede wszystkim chodzi o trwałość takiego kabla. W tanim będziesz miał żyły z miedziowanego żelaza i gównowtyczki, całość trafi szlag tym szybciej, im częściej będziesz taki kabel ruszał. W droższym to wszystko będzie zwyczajnie trwalsze.

I dla
  • Odpowiedz
tutaj do głośników i będzie podpięte na stałe, nie zamierzam tego kabla wypinać nawet latami.

@powodzenia: to spora szansa, że najtańszy nie będzie działał, bo nie ma kanału zwrotnego. Mam taki kapryśny monitor z wejściem dvi, to z jednym kablem działa z innym nie (choć ten wydaje się być sprawny bo z telewizorem działa)
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert działało na najtańszym 2 lata, aż dziś przestało. kupiłem nowy kabel w kerfurze, wyglądający na niezły, za 30zl, ale dalej nie działa, więc może się coś s---------o w tv albo głośnikach… mam paragonik, to kabelek zwrócę
  • Odpowiedz