Aktywne Wpisy
mrocznegacie +109
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
drobne_na_taryfe +536
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
#gravel #bikepacking
@Wierzbek: Aaa, jak ma otwory, no to pewnie. Myślałem, że musisz jakieś adaptery na ramę nakładać.
@Wierzbek: Ja już sam nie wiem. Cannondale robi ramę z identyczną geometrią do Caad13 i SuperSix alu i karbon, i czytałem wątki na forach, gdzie właściciele tych rowerów prześcigali się w tłumaczeniu, że albo aluminium sztywniejsze, albo właśnie karbon sztywniejszy i za to warto dopłacić, albo właśnie że nie czuć absolutnie żadnej różnicy.
@swiadomy_anakolut: czuć różnicę pod każdym względem. Karbon zupełnie inaczej czuć pod tyłkiem i taki rower inaczej jedzie. To nie jest placebo, jeździłem na zmianę karbonowym i aluminiowym Revoltem. Karbon jest sztywny, ale ze względu na technologię potrafi pracować tam gdzie powinien i to w odpowiednim kierunku. Ale pod warunkiem, że to jest dobrze zaprojektowana rama. W alu jest to nieosiągalne.
@Wierzbek: No to śmiało. Są specjalne bagażniki pod hamulce tarczowe. Niektóre zwykłe mogę mieć z tym problem.
Ja jeżdżę z torbą podsiodłową + torba w ramię, + na ramię + na kierownicy. Ale nie każdemu odpowiada takie rozwiązanie. Na pewno sakwy wygodniejsze
@Last_Viking: Znam teorię i wiem, że tak to jest sprzedawane. Tym niemniej, jeżdząc na mojej alu szosie i kołach 32 mm, odczuwam ogromną różnicę w komforcie, gdy napompuję 3,5 bara a 6 barów. Kiedyś przejechałem się karbonowym supersixem na oponach 25mm to myślałem że mi zęby wylecą.
Ja porównywałem na identycznych kołach, 45C jakieś 1.8 bara. No jest różnica.