Aktywne Wpisy
mrocznegacie +410
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Matis666 +79
komentarz do spraw biezacych
Oczywiscie wywiozlo wszystkie moje szorty dzis. Ale niewazne, mam tez ksiazke long.
Co mnie zaskoczylo to tak mocna reakcja na wazne, ale jednak nie pierwszorzedne dane. Initial claims laguja miesiac, ale to pewnie retail sales wywowaly taka reakcje. To byly dobre dane bez dwoch zdan.
Rynek przeszedl w faze good is good, bad is bad.
Negatywna korelacja do rentownosci.
Jestem mocno zaskoczony tak szybka tranzycja. Jeszcze wczaj rosnace rentownosci byly zle, teraz sa dobre.
Akcyjny jak akcyjny, ale rynek rentownosci zareagowal jeszcze mocniej. Byl mocno rozciagniety i od dwoch tygodni pisze, ze ruch jest przesadzony, dzisiaj puscilo.
Pare pomyslow ode mnie, co byscie mogli zagrac odwrotnie:
Rynek rentownosci wycenia agresywne ciecia, takie jakie sa przy recesji, nie musi byc to kataklizm ale 200bp jeszcze wczoraj wyceniane w ciagu 12m to sa znaczne ciecia
Rynek akcyjny widac co wycenia, na pewno nie to.
Nie trzeba miec zdania co do przyszlosci. Ale jeden z tych rynkow sie myli. Short akcyjny + short SOFR to zagrania na konwergencje tych rynkow. Jak bedzie recesja, to zarobimy na S na akcyjnym, jak nie bedzie to na S na SOFR. Wydaje mi sie to dobrym r/r ale oczywiscie potrafie sobie wyobrazic sytuacje ze nie ma zadnej recesji, indeksy rosna i mimo to Fed tnie 200bp. Ale jednak wydaje mi sie to malo prawdodpodobne.
Drugi pomysl to long VIX. Obecnie jest na poziomach sprzed rozpoczecia korekty, i ogolnie nisko. Zmiennosc pojawia w klastrach. Zero prognoz, po prostu r/r wydaje sie spoko. Jest nisko, wiele spasc juz nie moze, a moze pojsc w gore, poziom wydaje mi sie atakcyjny.
No i niezmiennie long gold, ktore co by sie nie dziala, spadac nie chce i wykazuje sile niezaleznie od okolicznosci.
Disclaimer: mam zajete te pozycje, ktore pompuje w tym wpisie.