Aktywne Wpisy
dexterpol +98
Sprzedają to jako komputer gamingowy z zaznaczeniem, że można na tym płynnie grać w najnowsze gry XD #komputery #pcmasterrace #gry
mrocznegacie +193
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Podpisałem umowę o pracę 01.10.2021.
W dniu 09.08.24 złożyłem wypowiedzenie, z miesięcznym okresem wypowiedzenia, z zakończeniem umowy na 30.09.2024.
Pracodawca twierdzi z kolei, że mam 3-miesieczny okres wypowiedzenia, gdyż 30.09 mija mi 3 lata pracy, a więc obowiązuje mnie dłuższy okres wypowiedzenia, i wolny będę dopiero 30.11.2024.
Wg mnie to absurd, bo 30.09 to ostatni dzień pracy i NIE MIJA mi w ten dzień 3 lata. 3 lata MINĄ, gdy PRZEKROCZĘ tę datę, czyli 01.10.2024.
Kto ma rację i jak z tej sytuacji wybrnąć?
Dodam, że wysłałem wypowiedzenie do managera mailem (pracujemy w innych miastach) gdzie wpisałem miesięcznym okres, koniec 30.09 i otrzymałem mailową odpowiedź: "potwierdzam otrzymanie i aprobuję". Czy to ostatnie słowo jest wiążące?
#prawo #prawopracy #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Zawsze od początku miesiąca.
Wg mnie masz rację.
Jeśli pracodawca się nie zgadza, przedstaw mu swoje stanowisko na piśmie i odwołaj się do obowiązujących przepisów
https://monikasmulewicz.pl/blog/100-wszystko-co-musisz-wiedziec-o-okresach-wypowiedzenia-umow-o-prace/
Edit: źle spojrzałem na daty, chyba jednak @moniuszki ma rację
"Jeżeli moment rozwiązania stosunku pracy, przy założeniu miesięcznego okresu wypowiedzenia, który przysługiwał pracownikowi przykładowo 4 grudnia na podstawie art. 36 § 1 pkt 2 Kodeksu pracy, przypadnie już po upływie 3 letniego okresu zatrudnienia pracownika, wówczas pracownika będzie