Wpis z mikrobloga

Witam wykop, przychodzę z pytaniem odnośnie kawy. Szukam bardzo dobrej kawy ziarnistej (jako iż dostarcza najlepsze doznania smakowe, no chyba, że uważacie, że jest jakaś mielona, która dorównuje), preferuję by pochodziła z Ameryki Południowej, nie przepadam za owocowymi nutami Afryki, najlepiej jakieś orzechowe. Wiem, że najlepiej z lokalnej palarnii, aczkolwiek chcę wpierw spróbować taką, którą dostanę w każdym mieście, ale też już zapytam, jaką palarnię w #poznan polecacie? Dużym plusem dla mnie jest metalowa puszka. Wypatrzyłem u siebie w sklepie ziarna Starbucks Pike Place Roast, Saquella, Davidoff ora illy. Co o nich sądzicie? Ewentualnie myślałem jeszcze nad AstroKawą od Astrofazy. Obecnie piję Dallmayr, ale mam wrażenie, że duży średniak to jest. Cena nie gra roli. Znalazłem za 172,90 zł/kg Novell The Roastery Tanzania, opinia?
#kawa #coffee #kawatime
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

AstroKawą od Astrofazy

@aj25: wiesz co...

w kauflandzie maja kawe w ziarnach ¯\(ツ)/¯
Potestuj tam. Skoro masz brac od youtuberow ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ka-lol: To raczej było podane przeze mnie jako taka ostateczność. Większość ziaren, które znalazłem ma bardziej owocowe nuty, a tę kawę od Astrofazy trochę osób mi polecało. A te dwie kawy co podałem to właśnie z Kauflanda, ale nie chcę kupować w ciemno by potem przez rok leżały, jeżeli okazałyby się średniakami.
  • Odpowiedz
ale nie chcę kupować w ciemno by potem przez rok leżały, jeżeli okazałyby się średniakami

@aj25: mozesz kupowac przeciez male opakowania po 250g, tak?
a jak bedzie wyjatkowo paskudna, to zaniesc do pracy ¯\(ツ)/¯
Ja tak robilem w poprzedniej pracy i wszyscy mnie lubili bo zawsze bylo duzo kawy (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@aj25 oprócz wymienionych powyżej jest swiezopalona.pl oraz Palarnia Kawy Adam's Blend. Moim zdaniem to swiezopalona oraz kahawa są mega spoko ale najlepiej się przejść i przekonać samemu.
  • Odpowiedz