Wpis z mikrobloga

Co do #ama z @Jacek_Wilk, to ciezko mi uwierzyc w jakies problemy techniczne. @wykop pisal, ze wszystko u nich normalnie i nie wiedza o co chodzi. Masa ludzi robila AMA i jakos to szlo - byly jakies problemy wczesniej? Troche marne wymowkli, jak dla mnie. Wyglada na ucieczke od odpowiedzi, od dyskusji na pismie.

Jest wielka roznica miedzy byciem politykiem a dyskutowaniem na pismie idei, ktore sie popiera. Mozna miec szybki jezyk i dobrze radzic sobie w wywiadach, ale pismo to jednak co innego - tutaj kazdy szczegol sie liczy i nie trzeba miescic sie w minucie z odpowiedzia. Dyskusje ideowe to tez inna, czesto bardzo odlegla od polityki, bajka.

Klopot z AMA jest taki, ze materialu na dyskusje moze wystarczyc na pare dni, jak nie tygodni. Proba ogarniecia tego w 2h jest z gory skazana na niepowodzenie, jak dla mnie. Szczegolnie jezeli wchodzi sie na wykop, gdzie juz wszyscy czekaja by zadac pytania przemyslane i nielatwe. Te pytania moga czesto zmienic swiatopoglad czlowieka, a odpowiedzi na nie wymagaja znacznego wysilku.

@Velati: Ale zdupiles! ;) A tak powaznie, to nie wiem. AMA na glownej - jakis cel osiagniety. Szkoda, ze zadnego info kim jest ww. pan nie ma, bo to by byla promocja bardziej efektywna, chyba. Nie wiem ile ludzi sprawdzi kim jest Jacek Wilk, a ile juz wie.

tl;dr: Polityka od ideologii daleko, a szczegolowe dyskusje z natlokiem pytan i czasem odpowiedzi 2h zlamia kazdego. Klopoty techniczne nie sa do tego potrzebne.

TAGI: #jkm #knp #jacekwilk #korwin #krul #polityka
  • 5
@r00t: Macie krew na rękach. Tak, krew. Wiecie co się właśnie stało? Właśnie zdzwoniła do mnie mama Jacka Wilka! - okazało się, że chłopak popełnił samobójstwo. Powiesił się, zostawił list pożegnalny, w którym napisał, że nie może znieść szykanowania go w internecie. Brawo. Mam nadzieję, że odpowiednie kroki zostaną podjęte, zostało już złożone zawiadomienie prokuratury. Czemu nie możecie normalnie pisać, komentować, rozmawiać tylko musicie szykanować najsłabszych? Nawet sobie nie wyobrażacie co