Wpis z mikrobloga

Czaicie, że nasi bracia darzą większa sympatia Slowacje z antyukraińskim rządem niż Polske? xD Ot, ciekawostka

„Zaledwie 58 proc. Ukraińców wyraża się pozytywnie o Polsce i Polakach”, wynika z badania przeprowadzonego i opublikowanego przez Centrum Razumkowa. To spadek o 21 punktów procentowych w porównaniu z lutym, kiedy 79 proc. Ukraińców uznawało nasz kraj za przyjazny oraz spadek o 36 punktów procentowych w porównaniu z rokiem 2023, kiedy 94 proc. Ukraińców mówiło pozytywnie o naszej Ojczyźnie.

Polskę z wynikiem 58 proc. wyprzedziły m. in. Mołdawia (77 proc.), Rumunia (70 proc.), Słowacja (70 proc.) i Turcja (68 proc.). "

#wojna #ukraina
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
Centrum im. Razumkowa (pełna nazwa: Ukraińskie centrum badań ekonomicznych i politycznych im. Ołeksandra Razumkowa, ukr. Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова) – ukraińska obywatelska organizacja non-profit, zajmująca się badaniem i komentowaniem ukraińskiej polityki państwowej.
  • Odpowiedz
  • 165
@vladi_putin: no, wystarczy wejść w komentarze pod dowolnym artykułem dot. Ukrainy w polskich mediach, żeby móc docenić ciężką pracę zwolenników Konfederacji, Atora, Dzikiego Trenera, dr Bartoszewicza i innych w obrażaniu i szczuciu na Ukraińców, a nie dyskusji o tym, o czym jest artykul. Myślicie, że tak jak wy wrzucacie na główna Wykopu wysrywy jakichś randomowych Ukraińców to w innych miejscach na świecie tego samego nie robią z komentarzami konfederatów?
  • Odpowiedz
@vladi_putin: iwan skoncz juz bo nawet jednego zdania nie umiesz dobrze przetlumaczyc. Chodzi o obywateli a nie o rzad. Do tego to maleje przez wasza propagande, a i tak jest dalej 60%. Zobacz ilu Polakow nienawidzi rosji, dostosuj sie i wypad
  • Odpowiedz
@vladi_putin: mi nie zależy na sympatii.

Zależy mi na jak zabiciu i okaleczeniu jak największej ilości rosyjskich terrorystow.

Za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard.
  • Odpowiedz
"Chodzi o obywateli, a nie o rzad". Dlatego jako powód spadku sympatii podaje się dzialania polskiego rzadu (chodzi o blokade granicy). Coś tu się Misza nie klei...

@vladi_putin: to ogarnij translator xD
  • Odpowiedz
  • 0
@robertkk: A. Twoim zdaniem kto wybiera rząd jak nie obywatele? Zaglosowalbys na Dudę majac inne poglady niz on? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sugerujesz, ze ktos z pogladami A zaglosowal na polityka o przeciwnych pogladach? xD Niezly fajnopolacki fikolek. Wrzucam na czarnolisto, bo wszedzie widzisz agentow i oplacanych trolli, wiec dyskusja raczej nie bedzie owocna.
  • Odpowiedz
@vladi_putin: Kacapie zrozum jedno - Polacy nie kochają Ukraińców, ale jeszcze bardziej nie lubią Moskali. Dostarczamy b--ń na Ukrainę, bo chcemy, żeby Ukraińcy ubili jak najwięcej wrogów bez naszego bezpośredniego udziału. Według badań statystycznych jakieś 90% Polaków nie lubi albo nienawidzi Rosji i Rosjan
  • Odpowiedz
@vladi_putin: Putin naprawdę do sypał do koryta trollom. Praktycznie KAŻDY negatywny komentarz NT Ukrainy i pozytywny dla Rosji jest z konta założonego w ciągu ostatniego tygodnia. #abw mam nadzieję, że już tropicie tę trolnię. Powodzenia!
  • Odpowiedz