@ostr_y Ukraincy dadzą im jeść i pić. Zaproponują przyłączenie do Wolnej Rosji, a jak nie będą chcieli to pójdą na wymiane no i znów dostaną jeść. Pierwszy raz od jakiegoś czasu dostaną coś co nie jest przeterminowane hehe ( ͡°͜ʖ͡°)
@Stalionnn: I to jeszcze najcenniejszy typ jeńca - młode chłopaki z poboru. Za czterdziestoletnim alkoholikiem na kontrakcie nikt nie zatęskni ale 1000 młodych łebków w niewoli to wizerunkowa klapa dla małpy z kremla. Od początku było mówione, że poborowi nie będą brali udziału w walkach w Ukrainie.
@ZawszeMyjeKubkiOctem: Mi się wydaje, że są to poborowi z pierwszego rzutu, młode i niewyszkolone chłopaki, którym dali karabiny i pokazali palcem "tam!".
@Stalionnn: Na ich miejscu też wolałbym się dać złapać. Pewnie lepiej nawet w ukraińskiej niewoli, niż w rosyjskim wojsku. Chociaż w sumie w niewoli byli i przed złapaniem xD
@Nusantara: pewnie po pojmaniu muszą oddać sprzęt, w tym jakiś hełm, pas, czy co tam mają i zostają w takich luźnych, źle dopasowanych spodniach i koszuli
@Stalionnn: Tak z ciekawości... co sprawia, że wierzycie w te liczby? Ja mogę powiedzieć, że i 3 tysiące wzięto do niewoli. I zabito drugie tyle czterema rakietami. Fajnie, że Ukraińcy ich tam biją na ich własnej ziemi, ale łykacie tę propagandę wojenną jak pelikany xd
W 4 dni wzięto 1000 ruskich do niewoli xD
@GryllowameWazyvva:
pewnie beda mieli lepiej, niz do tej pory :)
mlodzi wybrali zycie, moze i maja kontrakt z fiutinem, ale dzieki temu i przezyja i wypelnia kontrakt :D
@Nusantara: bo to tzw. kamuflaż miejski (urban camouflage)
@Nusantara: bo do takich zdjęć propagandowych się rozbiera z żołnierzy z uzbrojenia i dobrego umundurowania.
@kobiaszu: No i nie biorą, Poddali się po rus stronie granicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)