Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam jakiegoś uchwytu na telefon ale nie chce sobie z----ć tej stabilizacji obrazu w telefonie bo troszkę poczytałem i z tego co tak "na szybko" zdążyłem się dowiedzieć, to jeżdżąc z telefonem na kierownicy j---e się stabilizacja obrazu. Znalazłem uchwyt pod nazwą "Quad Lock" i bardzo dużo osób go sobie chwali. Tylko, no właśnie tylko... XD Cały zestaw kosztuje ponad 500 zł. Sam uchwyt - 269 zł. Podkładka antywibrująca, której w zestawie nie ma - 79 zł. No i na sam koniec etui na telefon żeby dało się go wgl włożyć na ten uchwyt - 169 zł. Razem wychodzi 517 zł. No i teraz moje pytanie czy istnieje jakaś alternatywa dla tego quad locka?
#motocykle
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vizley: sp connect, quadlock, peak design, poobczajaj sobie. Najtaniej wyjdzie podróba quadlocka z ali, jak chcesz z uniwersalną ładowarką indukcyjną do tego to zostaje tylko sp connect
  • Odpowiedz
@Vizley: są różne propozycje na rynku, tutaj masz porównanie:

https://www.youtube.com/watch?v=r2R9HODSA5g

na internetach są różne alternatywne, tańsze wersje mocowań na telefon (jak inni wspomnieli). Quad Lock jest dosyć kosztowną inwestycją, szczególnie jak chcesz sobie zbudować cały zestaw akcesoriów na motocykl, rower, samochód, jak i nawet stojak na biurko. Ale niby podobno masz największą gwarancję, że nic się z telefonem nie stanie (z obiektywem) - szczególnie że Chińczycy nawet certyfikaty potrafią podrabiać.
MrDracek - @Vizley: są różne propozycje na rynku, tutaj masz porównanie:

https://www...
  • Odpowiedz
  • 0
@tomasz-aleksander-barania: Jak Ci okradli? To gdzie Ty zostawiasz moto?
@Zelazko_MPM Czyli oryginalne etui będzie pasowało do uchwytu z ali?
Właśnie chciałem zamówić już to z ali ale wszędzie widzę aby te montowane na kierownicy, a zapomniałem wspomnieć, że ja potrzebuję montowany na główce ramy. Jeżdżę na R1 RN22
  • Odpowiedz
@Vizley: sam mam spconnecta z indukcja i antywibracja(droga impreza), przy czym dokupilem przelacznik od quadlocka ktory wchodzi bezposrednio w akumulator
  • Odpowiedz
  • 0
@xede: Tam też drzeba kupować podkładkę antywibracyjną i etui na telefon osobno? Nawet jeśli to ile wychodzi całość? Też ponad 500 zł?
  • Odpowiedz
@Vizley: w spconnect masz uchwyt do kiery + indukcje + etui na telefon + ten podlaczenie od quadlocka, sama indukcja z antywibracja to ponad 450 zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vizley: Tak, etui pasuje bez problemu. Mam podróbę uchwytu w motocyklu i oryginał w aucie i w obydwu przypadkach działa jak złoto. Natomiast co do rodzaju montażu to nie wiem bo ja mam na kierownicy.
  • Odpowiedz
  • 0
@oreze: Kupiłem już tego z linka, którego wyżej wkleiłem, etui zamówiłem oryginalne i zobaczymy co to wgl będzie. Jak przyjdzie jakieś g---o to kupię tego oryginalnego i po sprawie. W sportach są dużo większe te wibracje na kierownicy, a Ty czym jeździsz?
  • Odpowiedz
@Vizley: cbf 1000f, ale tam wibracje czuje dopiero przy jakichś 6-8k obrotów, to nie jakieś suzuki żeby chodziło jakby garść gwoździ wrzucić do silnika xD
  • Odpowiedz