Wpis z mikrobloga

Siemanko,
Mam taki problem z pewnym chińskim komunistycznym gównem, jakim jest vanguard w lolu XD Moja prehistoryczna płyta główna(asrock z68 extreme 3 gen 3) nie obsługuje tpm 2.0. Niestety nigdzie nie doczytałem żeby dało się dokupić moduł, więc pomyślałem żeby po taniości kupić jakąś płyte główną która będzie to obsługiwała.
Poradzicie jaką wybrać - im tańsza tym lepiej, żeby pasowała do intela i5 2500k? I czy taka randomowa płyta główna wejdzie do obudowy zalmana sprzed też 10 lat? XD
I tak, jestem świadom że to prehistoryczny sprzęt, ale league of legends dalej działa w 100+ fps, tak samo europa universalis 4 działa do lat 1800 bez przycinania, a tyle od komputera wymagam, do wszystkich innych gier mam ps5 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wielkie dzięki za rady, bo te p--------e chińczyki mnie doprowadzają do szału tymi swoimi wymysłami.

ps. downgrade do win 10 nie wchodzi z pewnych powodów w grę.
ps2. żółtodziób wymieni chyba se sam płytę główną, co nie? XD

#komputery #pc #leagueoflegends
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@JestemKrzysio: no właśnie udało mi się doczytać chyba, że procesor też za stary XD To j---ć chiny ludowe w takim razie, puchatek obyś zdechł i reszta tego tencentu p----------o
  • Odpowiedz
  • 1
@Chewie2 najgorzej, że pchanie się dalej w reanimację tego prehistoryka to gruby błąd, bo naprawdę za drobne można dostać coś rozsądnie wydanego (głównie amd am4).
  • Odpowiedz
  • 0
@majk3l: no wiem że to nie opłacalne :/ Ale jak sie znasz, to rzuć mi nazwą procka i płyty głównej z tpm 2.0 to może rzeczywiście kupie, potrzebne tak jak wcześniej mówiłem, do lola i eu4 XD Będę bardzo wdzięczny. Karte graficzną i ram przełoże z tego, te 2 rzeczy zmieniałem akurat przez ostatnie 10 lat to będzie pewnie śmigało
  • Odpowiedz