Wpis z mikrobloga

@CREATE_USER: Raczej nie sądzę, że w dyskusję o tym czy było zimno czy ciepło danego dnia ktokolwiek będzie wchodził. No chyba, że ów wykopek o którym piszesz będzie negował zmiany klimatyczne, bo latem było mu zimno xD
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: Lipiec był rzeczywiście upalny, sporo dni kiedy trzymało koło 30 stopni, a w nocy nie chciało za bardzo spaść poniżej 20. Sierpień teraz trochę odpuścił, chłodniejsze noce są i od razu przyjemniej w domu, ale w dzień i tak trzyma 25-28 stopni więc wciąż mamy ciepłe lato. Na pewno jeszcze upały wrócą.
  • Odpowiedz
@2aVV: Beka z długoterminowych prognoz i pismaków. Jako zatwardziały antyupalarz stwierdzam, że to lato jest po prostu normalne. Było kilka upalnych dni, ale ogólnie jest całkiem znośnie.
  • Odpowiedz
Przykro mi się zrobiło jak zobaczyłem twój wpis, bo nieprzyjemnie zapachniało upalarzem.

@2aVV: #l-------------j na zawsze w moim sercu.

Normalna jest pierwsza dekada sierpnia, lato nie jest normalne.

@2aVV: pamiętam gorsze lata szczerze mówiąc. Źle znoszę gorąc, więc jak nawala od rana ten ubek na niebie, to zapamiętuję. W tym roku poza kilkoma dniami jest naprawdę spoko. Tylko deszczu mało. Mimo mokrej wiosny od maja nie było dłuższych
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: W moim odczuciu tegoroczne lato jest tak samo złe jak kilka ostatnich. Jeszcze na niekorzyść tegorocznego działa fakt, że główna fala upałów była na przełomie czerwca i lipca. Jak już muszą być te upały, to mimo wszystko wolę sierpień, bo już wyraźnie krótszy dzień sprawia, że są one trochę mniej dokuczliwe. A i noce tropikalne są już bardzo rzadkie.

W poprzednim roku pełnoprawnie letnim miesiącem był jeszcze wrzesień, który był cieplejszy od wielu lipców i sierpniów sprzed kilkunastu lat. Oby w tym roku nie było powtórki i oby było płynne przejście ku jesieni.

A
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: przez tę prognozę wysypało teraz głąbów klimatycznych, dzisiaj nawet na linkedin widziałem post w stylu "skoro nie potrafią przewidzieć pogody na za 10 dni, to skąd wiedzą co będzie za 50 lat"
  • Odpowiedz