Wpis z mikrobloga

  • 1
@sberatel wątróbkę wieprzową jadłem zawsze
@paramyksowiroza dzięki!

Ogólnie jestem leniem i od kilku dni jem paski z indyka podsmażone z przyprawami, do tego świeże lub małosolne warzywa i tortilla

Wchodzi, szybkie, jadalne, a i białko
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Kurze łapki najlepsze na zupę. A jak ktoś ma problem ze stawami to polecam całym serduszkiem.

@WolvvloW Wątróbkę np. parzysz wrzątkiem przez chwilę przed smażeniem (wtedy nie pryska). Na patelnię dajesz masło i olej w proporcji 1:1 - tak żeby nie przywierało to co dalej wrzucisz. Wrzucasz pokrojoną w piórka cebulę i jak lubisz to dodajesz jabłko (w plasterkach czy innej formie). Gdy już lekko zeszklona wrzucasz na
  • Odpowiedz
@WolvvloW: ja jadam i lubię, nawet żałuję, że tak mało knajp ma takie rzeczy w menu, wątróbka to się jeszcze trafia czy w jakiejś sałatce czy w barze mlecznym taka smażona, ale inne rzeczy już rzadko
tak samo bardzo lubię ozorki, policzki itp
  • Odpowiedz
@WolvvloW: Ja osobiście nie. Umiał je przyrządzać mój stary. Były zajebiste. Sądzę że bez problemu wyguglujesz dobre przepisy. Te o dokładnym winie truflach piwie i wódzie od razu #!$%@?.
  • Odpowiedz