Wpis z mikrobloga

Dobra, pobawiłem się nowym WP8.1, więc mogę już zdjąć #windowsphone i #bojowkawindowsphone z #czarnolisto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moje spostrzeżenia na szybko:

* Flow Keyboard - MAGIA. Korzystałem chyba z 3 czy 4 klawiatur Swype na androidzie i żadnie nie potrafiła mnie do siebie przekonać. Tutaj pisanie to jest bajka. Szybko, ale co najważniejsze IDEALNIE dobiera słowa, to jest genialne rozwiązanie, jakiś order dla MS za taką klawiaturę :D

* Centrum powiadomień - na to jakoś szczególnie nie czekałem ale jest i się fajnie sprawdza. Ciekawe jest to, że jak np. WiFi jest wyłączone i klikniemy na nie w centrum powiadomień to je włącza, a przy włączonym, po kliknięciu przerzuca nas do ustawień. Lepsze niż przytrzymywanie na andku. Brakuje tylko przypięcia tam 3G, może to naprawią w oficjalnym release.

* Wyszukiwanie np. muzyki z poziomu lupy (Bing) - genialne.

* Motyw na ekranie głównym - jak ma się fajną tapetę to wygląda to elegancko (później będzie #pokazpulpitwp :D )

* Czujnik danych, czujnik pamięci - świetne i przydatne aplikacje.

* Nie wiem po co są dwie aplikacje do map - "Mapy" od MS i "Here Maps" od Nokii. Czy korzystają one z tych samych map? Która jest po prostu lepsza?

* Bardzo dobrze rozwinięta funkcja oszczędzania baterii, ciekawe, że niektóre aplikacje mogą działać w tle nawet przy włączonym oszczędzaniu.

* Dużo lepszy odtwarzacz muzyki

* Średni hub zdjęć, ale mi to strasznie nie przeszkadza.

* Dobrze rozwiązany sklep

* Świetne rozwiązanie z pracą shifta - przy zaznaczonym wyrazie po kliknięciu shift zmienia nam litery na wielkie/ małe.

Na szybko to tyle, od dziś zaczyna się poważna zabawa, więc pewnie później wynotuję więcej spostrzeżeń ;)
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonim1133: nie prowokuj, bo widzę, że twój stary to fanatyk androida. Problem jest w tym, że ta wolność wyboru w przypadku Androida jest do d--y, bo masz w tej chwili nie wolność, tylko anarchię i chaos.
  • Odpowiedz
@anonim1133: to ciekawe jak się czuje syn rybaka, gdy mu ktoś powie:

"Twój stary to fanatyk rybołówstwa, cały dom z------y modelami kutrów i czasopismami "młody żeglarz", "janusz na rybach" i "czas rybaka"."

A teraz pytanie. Dajmy na to jestem użytkownikiem Android i w nowej wersji systemu pojawia się jakaś fajna funkcjonalność. Problem w tym, że będzie w wersji dajmy na to 5.0 której nie ma na rynku, a ta nowość
  • Odpowiedz
Czy w ogóle coś takiego dla Androida istnieje.

@qnebra: Powiem szczerze, że nie wiem. Ale możliwe, że nie, nie spoktałem się bynajmniej.

W każdym razie u nas po prostu wypuszczają przetestowane ficzery, zamiast testować je na nas :)
  • Odpowiedz
@qnebra: Ale to WP, nie lubię.

Te całe kafelki, dopiero teraz jakieś aplikacje tam napływają. Meh.

L5 mi starczał, działał internet, GPS, dzwonił, odbierał. Bateria nawet znośnie trzymała.
  • Odpowiedz