Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +379
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
Moje spostrzeżenia na szybko:
* Flow Keyboard - MAGIA. Korzystałem chyba z 3 czy 4 klawiatur Swype na androidzie i żadnie nie potrafiła mnie do siebie przekonać. Tutaj pisanie to jest bajka. Szybko, ale co najważniejsze IDEALNIE dobiera słowa, to jest genialne rozwiązanie, jakiś order dla MS za taką klawiaturę :D
* Centrum powiadomień - na to jakoś szczególnie nie czekałem ale jest i się fajnie sprawdza. Ciekawe jest to, że jak np. WiFi jest wyłączone i klikniemy na nie w centrum powiadomień to je włącza, a przy włączonym, po kliknięciu przerzuca nas do ustawień. Lepsze niż przytrzymywanie na andku. Brakuje tylko przypięcia tam 3G, może to naprawią w oficjalnym release.
* Wyszukiwanie np. muzyki z poziomu lupy (Bing) - genialne.
* Motyw na ekranie głównym - jak ma się fajną tapetę to wygląda to elegancko (później będzie #pokazpulpitwp :D )
* Czujnik danych, czujnik pamięci - świetne i przydatne aplikacje.
* Nie wiem po co są dwie aplikacje do map - "Mapy" od MS i "Here Maps" od Nokii. Czy korzystają one z tych samych map? Która jest po prostu lepsza?
* Bardzo dobrze rozwinięta funkcja oszczędzania baterii, ciekawe, że niektóre aplikacje mogą działać w tle nawet przy włączonym oszczędzaniu.
* Dużo lepszy odtwarzacz muzyki
* Średni hub zdjęć, ale mi to strasznie nie przeszkadza.
* Dobrze rozwiązany sklep
* Świetne rozwiązanie z pracą shifta - przy zaznaczonym wyrazie po kliknięciu shift zmienia nam litery na wielkie/ małe.
Na szybko to tyle, od dziś zaczyna się poważna zabawa, więc pewnie później wynotuję więcej spostrzeżeń ;)
A tapeta była od zawsze :3
@silent_digger: To dlaczego kłamali, że nie ma?
4,
@qnebra: Nie mój stary, tylko ja.
A teraz pytanie. Dajmy na to jestem użytkownikiem Android i w nowej wersji systemu pojawia się jakaś fajna funkcjonalność. Problem w tym, że będzie w wersji dajmy na to 5.0 której nie ma na rynku, a ta nowość
@qnebra: Powiem szczerze, że nie wiem. Ale możliwe, że nie, nie spoktałem się bynajmniej.
W każdym razie u nas po prostu wypuszczają przetestowane ficzery, zamiast testować je na nas :)
Te całe kafelki, dopiero teraz jakieś aplikacje tam napływają. Meh.
L5 mi starczał, działał internet, GPS, dzwonił, odbierał. Bateria nawet znośnie trzymała.