Wpis z mikrobloga

Jak zaraz ludzie z roczników 1995-2005r nie zaczną rodzić więcej dzieci to z tego kraju nie zostanie nic za kilkadziesiąt lat.

Na całe szczęście kredyt 0% Tuska dopłaci najwięcej wyżowi z 1980-1985r, a dla młodszych, którzy nie będą się r%chać w mieszkaniu wynajmowanym na trzech (które zabiera im 50% zarobków) zostanie tylko wzrost cen mieszkań

aj waj
#nieruchomosci
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jestem_Tutaj: stare pokolenie budowało chałupy własnymi rękoma przez 10 lat i mieszkało ze starymi jak długo się dało. Kto dostał ten dostał. Dzisiaj zrobić coś samemu to dramat, a chałupa musi być na już.
Kolega wprowadził się w tamtym roku i do momentu wprowadzki wydał 230k zł za dom 100m2, działka swoja, graty do domu też na początek stare.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: jestem z rocznika 98. Pracuje od ponad 4 lat. Ciągle zwiększam kwalifikacje, skacze między pracami żeby zarabiać więcej i łatwiej odłożyć na wkład i mieć jakąś zdolność kredytową. Na bk2% się nie załapałem. Bk0% będzie dla ludzi którzy już są zarobieni i mają dzieci. Proporcja między moimi zarobkami a ceną m2 jest taka sama jak w 2020. Przez politykę gospodarczą tego kraju nie zrobiłem realnie progresu żadnego. W p*ździe
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki Ty, ale wiesz że ludzie z lat 1980-85 to już dawno kupili swoje mieszkania i nie powinni już robić dzieci? Jak masz 44 lata i nie kupiłeś jeszcze mieszkania to sorry. Kredyt 0% jest dla ludzi właśnie z lat 95-2000.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: według informacji które znalazłem o tym programie to roczniki o których piszesz w ogóle się na niego nie łapią o ile nie miały 3 dzieci... chyba że całe życie mieszkały z rodzicami (ale i tak muszę już mieć dzieci)... coś pan mocno głupoty gadasz
  • Odpowiedz