Wpis z mikrobloga

ale nawet lewacy dopiero zajarzyli to 3 dni temu

@Towarzysz_Pawulon: Ja od momentu wyboru JD twierdzę, że to idiota co nie umknie zamknąć ryja. No, może niektórzy nie są tak genialni jak ja, ale cóż poradzić że się dopiero teraz zainteresowałeś amerykańską sceną polityczną?
  • Odpowiedz
i jesteś tak zorientowany że znałeś biografie każdego senatora

@Towarzysz_Pawulon: Mam ci pokazać moje komentarze z dnia nominowania sofojebcy? I tak, Vance ma opinie idioty od czasu wydania elegii dla bidoków.

ile jaki bitewny stan ma głosów elektorskich?

@Towarzysz_Pawulon: Liczenie elektorskich na cztery miesiące przed wyborami to copium dla debili. Poza 2000 rokiem nigdy nie zdarzyło się, by o wyniku wyborów zadecydował jeden stan.
  • Odpowiedz
@Filipterka25 no widzisz 2p roznicy a Demokraci wowczas w kongresie i tak glosowali za uniewaznieniem glosow z Ohio ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

No w czym Michigan i Pensylwania się z grubsza różnią? Przede wszystkim głosowały one jednakowo przed kilkadziesiąt lat wraz z Pelsnylwanią
  • Odpowiedz
No w czym Michigan i Pensylwania się z grubsza różnią?

@Towarzysz_Pawulon: Choćby w stopniu urbanizacji, gdzie Penn ma jedno z największych miast kraju, jest niekwestionowaną częścią megalopolis BoWashu (tym samym to dosyć typowy stan Wschodniego Wybrzeża) a Michigan to wewnętrznie zróżnicowany konglomerat zadupi nad Wielkimi Jeziorami z pół-martwą gospodarką, gdzie za najwieksze miasto robi amerykański analog Bydgoszczy.

Przede wszystkim głosowały one jednakowo przed kilkadziesiąt lat wraz z Pelsnylwanią

@Towarzysz_Pawulon
  • Odpowiedz
@Filipterka25 Dwa najważniejsze preyktory w obecnym USA to rasa i studia

Oba te stany są białe w ponad 82% i są poniżej średniej jeśli chodzi o stosunek ilości osób po studiach, to samo jeśli chodzi też o Wisconsin

Gdyby to wielkość miast była dobrym predyktorem to Vermont nie byłoby najbardziej lewicowym stanem w kraju

A porównanie z psem totalnie z dupy bo co chcesz tym sugerować że nagle ktorys z nich
  • Odpowiedz
Gdyby to wielkość miast była dobrym predyktorem to Vermont nie byłoby najbardziej lewicowym stanem w kraju

@Towarzysz_Pawulon: Co masz lewicowego w Vermoncie? xD

Oba te stany są białe w ponad 82% i są poniżej średniej jeśli chodzi o stosunek ilości osób po studiach, to samo jeśli chodzi też o Wisconsin

@Towarzysz_Pawulon: A jak w tych badaniach są definiowane studia?
  • Odpowiedz
A porównanie z psem totalnie z dupy bo co chcesz tym sugerować że nagle ktorys z nich bedzie glosowal komoletnie inaczej od reszty?

@Towarzysz_Pawulon: Sugeruje, że autystyczne liczenie Arabów w Michigan i Kubanek na Florydzie wskazuje, że nie masz #!$%@? pojęcia o amerykańskiej scenie politycznej i czemu jest tak wielka mobilizacja anty-Trumpowa.
  • Odpowiedz