Aktywne Wpisy

Cześć Wykopowicze,
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano

kreA 0
Cześć Mirki, czeka mnie wymiana podłogi od strony kierowcy w mojej klasie premium i mam do was pytanie. Jaki byłby orientacyjnie koszt takiej zabawy u blacharza? A może jest ktoś z #walbrzych bądź #wroclaw czy tam inne bliskie miejscowości co by się tego podjął? #blacharstwo #motoryzacja
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Jestem trochę obsrany w kwestii dalszej pracy jako programista. Aktualnie mamy zespół kilka osób. Architekt, ja senior, drugi senior, mid I junior. Wcześniej odeszło kilku ludzi a produktywność taka sama. Używamy copilota, różnych llm cały czas i wszystkie głupie rzeczy automatyzujemy do granic możliwości. Bez znajomości basha jesteśmy w stanie pisać 2-3 pipeline dziennie. Nie jestem devopsem, ale to nam automatyzuje pracę, release, deploy, testy. To że gpt pisze nam pipeline to tylko jedno zastosowanie. Praktycznie każde zadanie jest rozwiązane przy użyciu ai przynajmniej w 20%.
Widzę w jakim kierunku to idzie i wiem że to ostatnie tłuste lata. Zarobki ponad 20k i wiem że to nie potrwa długo. Chcę się nachapać jeszcze 3-5 lat max i wszystko idzie w inwestycje żeby nie zdechnąć z głodu na starość. Jeśli ktoś robi bardziej powtarzalna pracę jak księgowa, korpo tabelki to nie wróżę mu dobrej przyszłości. AI nas rozpier&&li
Rynek dla juniorów nie istnieje na prawdę. Nie sądzę żeby to się poprawiło. Jak ktoś wchodzi teraz do branży to współczuję.
#programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
…ale nawet tego nie powinienniscie robić, bo dobra templatka czy dwie z różnymi flagami do ustawień powinna wam wystarczyć w świecie gdzie wszystko i tak się dockeryzuje i wrzuca na kube ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiesz, że „devops” to nie rola ani pozycja,
I mi też wywalili parę osób w firmie i bardzo dobrze - wszystkie były na mojej wirtualnej liście „jakbym mógł to bym ich wyrzucił”
Specjaliści jednego języka co to raz przeszli przez jakiś kurs, bez wykształcenia kierunkowego ani jakiegokolwiek rozwoju w tematach ogólnych i jedyny powód dla którego mieli pozycję większą niż junior to obycie z jednym monolitem i tyle: zdarzajali się ludzie co klucza prywatnego od publicznego nie
Robimy wyspecjalizowane rzeczy. Dzięki temu od kilku lat nie mam wypalenia zawodowego. Już kilka razy zmieniałem firmę jak zaczynało mi się nudzić.
Studenci ibformatki ci ambitni na pewno dadza sobie radę, ale szanse mają również ludzie którzy pisali kod już w technikum i po studiach mają już kilka lat doświadczenia.
To że juniorzy nie są
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz