✨️ Obserwuj #mirkoanonim Największymi zwolennikami pomocy młodym Polakom są wykopki bez mieszkań, 35-45 lat, z gotówką po milion i więcej. Ciekawe dlaczego?
Dla mnie czy mieszkanie będzie kosztowało 1500k czy 1000k nie robi różnicy. Ja mam ledwo na wkład własny będąc lvl 27. Dla mnie potrzebny jest tani preferencyjny kredyt na stałej stopie. Młodzi Polacy jak ja potrzebują pieniędzy przede wszystkim a nie taniego mieszkania. No chyba, że mieszkania stanieją do 150k w Warszawie to wtedy rzeczywiście, wolę za tyle mieszkanie bez kredytu.
Przecież jak mieszkania stanieją to stare janusze siedzący na gotówie bez mieszkań rzucą się na tanie mieszkania, a ja młody Polak nadal będę bez szans, bo ja nie miałem 20 lat dorosłego życia, żeby odłożyć tyle co oni. Dajcie tani kredyt, ale prawdziwie młodym, a nie komuś po 30tce. Znowu przgram wyścig i zostanę bez szans.
@mirko_anonim: Masz w tym niestety rację. U mnie w rodzinie młoda osoba planuje zakup mieszkania - bank wyliczył, że rata będzie wynosiła ponad 50% dochodu. Przez 30 lat. Za mieszkanie w kamienicy z 1972 roku. Nawet nie wiem co mam jej poradzić - przecież to jest jak stryczek.
Ja jestem starszy, marzenia o własnym mieszkaniu też się pozbyłem, i to nie patrząc na własne zarobki a właśnie na to kosmiczne
Największymi zwolennikami pomocy młodym Polakom są wykopki bez mieszkań, 35-45 lat, z gotówką po milion i więcej. Ciekawe dlaczego?
Dla mnie czy mieszkanie będzie kosztowało 1500k czy 1000k nie robi różnicy. Ja mam ledwo na wkład własny będąc lvl 27. Dla mnie potrzebny jest tani preferencyjny kredyt na stałej stopie. Młodzi Polacy jak ja potrzebują pieniędzy przede wszystkim a nie taniego mieszkania. No chyba, że mieszkania stanieją do 150k w Warszawie to wtedy rzeczywiście, wolę za tyle mieszkanie bez kredytu.
Przecież jak mieszkania stanieją to stare janusze siedzący na gotówie bez mieszkań rzucą się na tanie mieszkania, a ja młody Polak nadal będę bez szans, bo ja nie miałem 20 lat dorosłego życia, żeby odłożyć tyle co oni. Dajcie tani kredyt, ale prawdziwie młodym, a nie komuś po 30tce. Znowu przgram wyścig i zostanę bez szans.
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim
Poprawiłem.
Wy serio myślicie, że przejmujemy się dobrem młodych? Haha
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: ale nie obrażaj pan ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@mirko_anonim: nie ma potrzeby zeby posiadac mieszkanie na wlasnosc, zwlaszcza jak cie na nie nie stac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja jestem starszy, marzenia o własnym mieszkaniu też się pozbyłem, i to nie patrząc na własne zarobki a właśnie na to kosmiczne