Rafał Brzoska: Wyposażymy ludzi w broń i nauczymy strzelać
Wyobraźmy sobie, że teraz w 80 różnych miejscach w kraju ujawniają się nagle „zielone ludziki”, jak na Krymie w 2014 r. Obawiam się, że jesteśmy kompletnie na to nieprzygotowani prawnie ani logistycznie. Polski biznes może w tym pomóc – wyszkolić i uzbroić dziesiątki tysięcy chętnych pracowników w zamian za ulgi podatkowe – tłumaczy Rafał Brzoska, twórca InPost
Panie Brzoska, aleś mi Pan teraz zaimponował. Takich prywaciarzy nam trzeba w Polsce.
Magnaci którzy zbili fortunę na #!$%@? chłopstwa (tutaj akurat akcjonariuszy mniejszościowych w spółce Integer) zaczynają tworzyć prywatne armie w schyłkowej fazie rzeczypospolitej. Klasyka gatunku.
@PfefferWerfer: Mamy do wyboru polityków i takich "magnatów". W czasie, kiedy powinniśmy tłuc jedną fabrykę amunicji za drugą i budować schrony, przy a przy okazji szkolić ludzi 20-40 lat w ogarnianiu produkcji wojskowej, nasi "politycy" kłócą się o aborcję (xD).
Więc proszę mi się nie dziwić, że nie odnoszę się negatywnie do jakiegokolwiek pomysłu proobronnego, choćby jego autorem był najbardziej chciwy turbojanusz.
@Kalifornix: Ludzie 20-40 lat to mają już opracowany plan ucieczki z kraju na wypadek wojny, Polska może obiecywać złote góry i projekty obronnościowe a w lutym 2022 po wybuchu wojny 10% naszego etatowego wojska poszło nagle na L4 i emerytury bo się zesrali ze strachu. W obliczu wojny upatruj się raczej powtórki ze scenariusza ukraińskiego 2014 (niedowierzanie, popłoch, poddawanie się nieprzygotowanych garnizonów) niż ukraińskiego 2022 (ostrzelane wojsko w pełnej gotowości,
@PfefferWerfer: Ale nie twierdzę, że tak nie jest. Mówię tylko, że nasi politycy dają dupy po całości i nikt nie ufa, że będą jak Zeleński na początku wojny.
Ja proponowałbym poczytać co zrobił w/w pan że swoją spółka stokrotka i jak potraktował ludzi. Dalej uważam że paczkomaty to jeden z lepszych pomysłów co wydarzyło się w Polsce od wejścia polski so UE ale warto wiedzieć o pewnych faktach
powinniśmy tłuc jedną fabrykę amunicji za drugą i budować schrony,.. , nasi "politycy" kłócą się o aborcję (xD).
@Kalifornix: sęk w tym że żeby wszyscy mieli wysokie morale i chcieli bronić kraju, byloby milo gdyby np kobiety czuly sie tu bezpiecznie i chcialy zakladac rodziny, i zeby nie bylo jak w chinach ze facet bez mieszkania nie ma szans na ożenek.
@Kopyto96: sam Brzóska oczywiście nie będzie w takich ćwiczeniach uczestniczył, a 10 minut po wybuchu jakiegokolwiek konfliktu będzie już za zachodnią granicą bo to "wyjątkowa sytuacja"
sęk w tym że żeby wszyscy mieli wysokie morale i chcieli bronić kraju
Może czas na równouprawnienie w takim razie? Np. w obowiązkach wojskowych i równości praw emerytalnych? A może czas na to, żeby kraj przestał być z dykty? Aborcja? Proszę bardzo! Jestem za dla pań i dla panów, ale tylko pod warunkiem, że dla obu naraz. Dla obu, albo dla żadnego.
Panie Brzoska, aleś mi Pan teraz zaimponował. Takich prywaciarzy nam trzeba w Polsce.
#polityka #ukraina #wojna #biznes #chad #inpost
Ale baza. Jak inpost zacznie wyposażać kurierów w broń automatyczną, to sam się zapiszę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Magnaci którzy zbili fortunę na #!$%@? chłopstwa (tutaj akurat akcjonariuszy mniejszościowych w spółce Integer) zaczynają tworzyć prywatne armie w schyłkowej fazie rzeczypospolitej. Klasyka gatunku.
Więc proszę mi się nie dziwić, że nie odnoszę się negatywnie do jakiegokolwiek pomysłu proobronnego, choćby jego autorem był najbardziej chciwy turbojanusz.
Ja proponowałbym poczytać co zrobił w/w pan że swoją spółka stokrotka i jak potraktował ludzi.
Dalej uważam że paczkomaty to jeden z lepszych pomysłów co wydarzyło się w Polsce od wejścia polski so UE ale warto wiedzieć o pewnych faktach
@Hilalum:
@Kalifornix: sęk w tym że żeby wszyscy mieli wysokie morale i chcieli bronić kraju, byloby milo gdyby np kobiety czuly sie tu bezpiecznie i chcialy zakladac rodziny, i zeby nie bylo jak w chinach ze facet bez mieszkania nie ma szans na ożenek.
Może czas na równouprawnienie w takim razie? Np. w obowiązkach wojskowych i równości praw emerytalnych? A może czas na to, żeby kraj przestał być z dykty? Aborcja? Proszę bardzo! Jestem za dla pań i dla panów, ale tylko pod warunkiem, że dla obu naraz. Dla obu, albo dla żadnego.
Wyobrażacie sobie starcia pomiędzy armiami InPostu i Orlenu?