Aktywne Wpisy
Hej Mirki i Mirabelki,
Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.
W systemie DPD status paczki jest oznaczony jako „doręczona”, mimo że kuriera w ogóle nie było w miejscu doręczenia, co mamy potwierdzone przez monitoring z dnia 05.12.2024. Paczka
Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.
W systemie DPD status paczki jest oznaczony jako „doręczona”, mimo że kuriera w ogóle nie było w miejscu doręczenia, co mamy potwierdzone przez monitoring z dnia 05.12.2024. Paczka

źródło: DPD KRADNIE I OSZUKUJE
Pobierz
Goronco +156
Cały weekend różowa miała passive-aggresive podejście do życia, a oliwą do ognia były okoliczności, w których różni znajomi akurat jadą w najbliższym czasie na wakacje. Siedziala i analizowała sobie gdzie każdy jedzie, skąd ma pieniądze i ile to będzie ich kosztować xD
Potem oglądała na instagramie miejsca do których tamci jadą i komentowała w stylu:
Albo
Potem oglądała na instagramie miejsca do których tamci jadą i komentowała w stylu:
Ale Paula będzie miała fajnie, że tam jedzie. Pewnie zrobi spoko zdjęcia :) ja oczywiście nie :)
Albo

źródło: temp_file7323669544798883648
Pobierz
Opowiedziałem wszystko na tyle, ile wiedziałem - dzisiaj dostaje telefon, że jest jakiś problem z otwieraniem, że szyby nie działają (czy się opuszczają, nie rozumiem do końca), czy jakieś problemy z zamkiem.
Kupujący uważają, że samochód nie jest warty, mam oddać 1.5k, albo naprawić, a jak nie to sąd i mi narobią syfu. (Jestem osobą prywatną).
Olać, czy coś zrobić?
Umowa z klauzulą, że wszystkie wady są znane.
#samochody #autohandel #auto #prawo
w zakonie podpisywałeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki
będziemy walczyć
bóg rozsądzi, kto ma rację
No właśnie nic nie ruszałem, nawet pokazałem, że działają szyby, opadają, podnoszą się, otwarlem ładnie przy typie samochód, wszystko działało. XD
@TypowyDaltonista: taka klauzula nic nie daje zgodnie z polskim prawem
Ale nadal nic nie mogą zrobić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fakaj bobla
Nic nie zrobią, liczą tylko że zarobią kasę na Tobie, albo wyremontujesz im auto za darmo, a potem to opchną po wyższej cenie lub sprzedadzą wymienione części.
Już od wielu lat czytam podobne wpisy na wykopie.
Też tak myślę, że kręcą, bo przyjechali samochodem za 150k po gruza na dojazdy wszędzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)