#nieruchomosci tak czytam ten tag i stwierdzam, że połowa tutaj to debile. Jeśli nie kupujesz inwestycyjnie, tylko z potrzeby, to kupuje się wtedy, kiedy możesz. Jak czekasz na spadki, to jesteś idiotą i przez ten czas spłacasz kredyt komuś, albo jesteś przegrywem na utrzymaniu u mamusi.
Ja kompletnie tego nie rozumiem. Czekać latami na pęknięcie jakiejś bańki, bądź spadki, nie korzystanie z programów rządowych, i po co? I tak k---a cierpliwość wam się kiedyś skończy, i kupicie, ale drożej niż teraz xD
Szkoda strzępić ryja, inwestorzy od siedmiu boleści.
@smilealittlebit czasami trzeba wyjechać za granicę i zaakceptować fakt, że żyjemy w mentalnym chlewie, gdzie to czy masz fajniejsze auto od sąsiada jest najważniejsze.
"albo jesteś przegrywem na utrzymaniu u mamusi" - spaliłeś tą jedną linią post - jak ktoś ma możliwość mieszkania w domu rodziców i odkładania pieniędzy to jest praktycznie największy możliwy wygryw
@smilealittlebit: mam takiego koleżkę, dobrze zarabia, konkubina też (nigdy się nie pobrali ) od 2015 czeka na spadki i zawsze było za drogo. Taki wydygany gość.
@iamjashin: zależy w jakim wieku. Ja się wyprowadziłem jak miałem 21 lat i nie wyobrażam sobie przyprowadzić panienkę do domu ze starymi. Mam się r----ć jak siedzą w domu? Czy mam wynajmować pokój w hotelu? A jak z imprezami?
Dorosły facet ma swoje potrzeby i przyzwyczajenia. To jest niekompatybilne z mieszkaniem z rodzicami. Później tacy ludzie trafiają na #przegryw.
@NowyStaryMirek: niestety, ale to przegryw z kategorii koniecznych. lepsze to niż mieszkanie pod mostem, bo w tym c------m kraju na socjalne nie ma co liczyć. U nas w Krakowie już k---a trzeci stadion budują nie wiadomo po co, zamiast skupić się na czymś poważnym xD
@Smonk_Da_Wead: no co najwyżej zabiorą mieszkanie i tyle. to znaczy, że nie warto próbować i zamiast tego czekać na spadki, albo spłacać czyjś kredyt swoim wynajmem? to też nie brzmi dobrze
@smilealittlebit uważam, że kupowanie, szczególnie na górce to głupota. Dużo lepszy jest najem, pod każdym względem. No chyba że życie w jednym miejscu, płacenie rat przez całe życie i kołchoz to szczyt ambicji.
@smilealittlebit lepiej wyjechać gdzieś gdzie nie ma sryliarda ludzi na jedno stanowisko i mieszkania kosztują normalne pieniądze bo niby chwast to i na betonie wyrośnie ale ja chwastem nie jestem ( ͡°͜ʖ͡°)
@NowyStaryMirek: meh, oba rozwiązania mają swoje zalety. Zależy na jakim etapie życia. Imo 18-30 albo 18-dopóki nie ma bombelka, to mieszkanie jest spox. I tak się jeździ do miasta - do pracy, na kawkę, na melanż. Mieszkanie w mieście oszczędza czas.
@smilealittlebit: Kek, tu nie USA. W teorii może być tak, że komoras oskubie ze wszystkiego, a mieszkanie finalnie nadal będzie kredytobiorcy xD (np., jeżeli będziesz miał do spłaty kilkadziesiąt tysięcy, będziesz miał gotówkę na taką kwotę/coś szybko spieniężalnego, a komoras będzie miał mózg).
Albo może być inaczej - zlicytują kwadrat, ale ponieważ wydarzyło się X, Y i Z to nadal masz coś-tam do
Ja kompletnie tego nie rozumiem. Czekać latami na pęknięcie jakiejś bańki, bądź spadki, nie korzystanie z programów rządowych, i po co? I tak k---a cierpliwość wam się kiedyś skończy, i kupicie, ale drożej niż teraz xD
Szkoda strzępić ryja, inwestorzy od siedmiu boleści.
Dorosły facet ma swoje potrzeby i przyzwyczajenia. To jest niekompatybilne z mieszkaniem z rodzicami. Później tacy ludzie trafiają na #przegryw.
To są ofiary losu.
Kiedy będzie dołek mordeczko? Już wkrótce czy jeszcze kilka lat?
@smilealittlebit: Kek, tu nie USA. W teorii może być tak, że komoras oskubie ze wszystkiego, a mieszkanie finalnie nadal będzie kredytobiorcy xD (np., jeżeli będziesz miał do spłaty kilkadziesiąt tysięcy, będziesz miał gotówkę na taką kwotę/coś szybko spieniężalnego, a komoras będzie miał mózg).
Albo może być inaczej - zlicytują kwadrat, ale ponieważ wydarzyło się X, Y i Z to nadal masz coś-tam do
Ale żeś ich Pan rugnął bezlitośnie
Wyleczyłeś ich Pan z tej buty jak najlepszy doktor ( ͡° ͜ʖ ͡°)