Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci tak czytam ten tag i stwierdzam, że połowa tutaj to debile. Jeśli nie kupujesz inwestycyjnie, tylko z potrzeby, to kupuje się wtedy, kiedy możesz. Jak czekasz na spadki, to jesteś idiotą i przez ten czas spłacasz kredyt komuś, albo jesteś przegrywem na utrzymaniu u mamusi.

Ja kompletnie tego nie rozumiem. Czekać latami na pęknięcie jakiejś bańki, bądź spadki, nie korzystanie z programów rządowych, i po co? I tak k---a cierpliwość wam się kiedyś skończy, i kupicie, ale drożej niż teraz xD

Szkoda strzępić ryja, inwestorzy od siedmiu boleści.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

"albo jesteś przegrywem na utrzymaniu u mamusi" - spaliłeś tą jedną linią post - jak ktoś ma możliwość mieszkania w domu rodziców i odkładania pieniędzy to jest praktycznie największy możliwy wygryw
  • Odpowiedz
@iamjashin: zależy w jakim wieku. Ja się wyprowadziłem jak miałem 21 lat i nie wyobrażam sobie przyprowadzić panienkę do domu ze starymi. Mam się r----ć jak siedzą w domu? Czy mam wynajmować pokój w hotelu? A jak z imprezami?

Dorosły facet ma swoje potrzeby i przyzwyczajenia. To jest niekompatybilne z mieszkaniem z rodzicami. Później tacy ludzie trafiają na #przegryw.
  • Odpowiedz
@NowyStaryMirek: niestety, ale to przegryw z kategorii koniecznych. lepsze to niż mieszkanie pod mostem, bo w tym c------m kraju na socjalne nie ma co liczyć. U nas w Krakowie już k---a trzeci stadion budują nie wiadomo po co, zamiast skupić się na czymś poważnym xD
  • Odpowiedz
@NowyStaryMirek: meh, oba rozwiązania mają swoje zalety. Zależy na jakim etapie życia. Imo 18-30 albo 18-dopóki nie ma bombelka, to mieszkanie jest spox. I tak się jeździ do miasta - do pracy, na kawkę, na melanż. Mieszkanie w mieście oszczędza czas.
  • Odpowiedz
no co najwyżej zabiorą mieszkanie i tyle.

@smilealittlebit: Kek, tu nie USA. W teorii może być tak, że komoras oskubie ze wszystkiego, a mieszkanie finalnie nadal będzie kredytobiorcy xD (np., jeżeli będziesz miał do spłaty kilkadziesiąt tysięcy, będziesz miał gotówkę na taką kwotę/coś szybko spieniężalnego, a komoras będzie miał mózg).

Albo może być inaczej - zlicytują kwadrat, ale ponieważ wydarzyło się X, Y i Z to nadal masz coś-tam do
  • Odpowiedz