Mirki, co lepiej, kredyt samochodowy czy leasing konsumencki? Planuje wziąć samochód używany w leasingu konsumenckim za 80k, z wpłatą 10% oraz wykupem 25% na 3-4 lata. Nie bardzo chce kredyt bo planuję wziąć hipoteczny no i nie wiem jak w przypadku moich umów by to wyglądało. Czy w przypadku leasingu, pomimo wykupu, jestem rozliczany na koniec za wszelkie rysy i uszkodzenia? Proszę o jakieś rady.
@Colis: Kredyt samochodowy. Po 1 możesz spłacić/nadpłacić bez problemu. Po 2 masz dowolność co robisz z autem - LPG, malowanie, haki itp. bez dodatkowych formalności i opłat z leasingodawcą. Po 3 ustawa o kredycie konsumenckim działa i Cię chroni. Przy leasingu konsumenckim jest sporo opłat, których nie ma w kredycie samochodowym. A i tak firma leasingowa może Cię wpisać (to, że teraz nie raportuje do BIK, to nie znaczy że
Planuje wziąć samochód używany w leasingu konsumenckim za 80k, z wpłatą 10% oraz wykupem 25% na 3-4 lata.
Nie bardzo chce kredyt bo planuję wziąć hipoteczny no i nie wiem jak w przypadku moich umów by to wyglądało.
Czy w przypadku leasingu, pomimo wykupu, jestem rozliczany na koniec za wszelkie rysy i uszkodzenia?
Proszę o jakieś rady.
#kredyt #leasing #samochody
Jeśli wykupujesz to nikogo nic nie obchodzi. A z wykupem 25% to pewnie opłaca się wykupić