Wpis z mikrobloga

#theboys

Czy ktoś czytał komiks i jest w stanie powiedzieć mniej więcej jaka jest zgodność fabuły serialu z komiksem?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cebekk: przeczytałem ze 15 zeszytów i mi się mocno nie podobał. Serial odbiega sporo od komiksu. Praktycznie każda postać inaczej się zachowuje. Chyba żaden story arc się nie pokrywa poza śmiercią dziewczyny Hughiego na samym początku serii. Kreska jest brzydka i komiks naprawdę miejscami głupi. Invincible jest dużo wierniejszą adaptacją, lepszego komiksu. Przy the Boys zostałbym przy serialu
  • Odpowiedz
@cebekk gen v zazębia się z the boys, jak obejrzysz 4 sezon the boys bez obejrzenia 1 sezonu gen v to wiele razy będziesz się zastanawiał skąd się coś tam wzięło albo co to za postać którą pierwszy raz widzisz. Pierwszy sezon gen v to tak naprawdę sezon 3.5 the boys, tak samo drugi sezon gen v to będzie sezon 4.5 the boys pewnie
  • Odpowiedz
@cebekk: Gen V mi nie przeszkadza. Widziałem cały sezon i ma to lepsze ręce i nogi jak ostatni sezon the boys. Humor miejscami podobny ale z uwagi na to że startujemy z nowymi postaciami, to dosyć łatwo wchodzi fabuła
  • Odpowiedz