Wpis z mikrobloga

Mamy dużo ekspertów na tym tagu, więc wytłumaczcie mi to np. kredyt 0% nie wchodzi, na 2025 jest budżet na kredyt bk2%, więc nawet jeśli tego pierwszego programu nie wprowadzą to i tak wchodzi stary programu od nowego roku. Czy ja czegoś nie rozumiem?
#nieruchomosci
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elbanos: nie rozumiesz, nie ma zadnego budzetu na BK2. Oni tam musieli kase przesunac zeby starczylo na pokrycie doplat do OBECNYCH kredytow. Po prostu na samym poczatku nie doszacowano, ze bedzie takie duze zainteresowanie BK2 i mniej kasy bylo przeslane. Teraz juz sie zgadza.
  • Odpowiedz
  • 1
@majkel88: dobra faktycznie, ale syf jest w tym kraju z tymi ustawami, dają jakieś wywiady że program będzie, a ustawa nawet w połowie drogi legislacyjnej nie jest
  • Odpowiedz
@WielkiPowrut88: tak, też moim zdaniem bk2 nadal obowiązuje, po prostu na ten moment brak środków, ale od 2025 chyba znów będą przyjmowane wnioski, na rozdysponowanie pozostałych środków, o ile do tego czasu ustawa bk2 nie zostanie uchylona.
  • Odpowiedz
dać kasę na już złożone wnioski to coś zupełnie innego niż reaktywować ten program po roku przerwy. Poza tym już napisałem, to był program pisowski i raczej nikomu w KO nie zależy na jego reaktywacji, oni mają w konkretach swój własny program który chcą dowieźć a mówienie o tym że w razie czego reaktywują bk2% to bajki i fantazje

@wredny_bombelek: nic nie trzeba reaktywować skoro ustawa bk2 była rozpisana na
  • Odpowiedz
@majkel88: Poniżej 100k to zapomnij. W sensownej lokalizacji to trzeba z 200-250k dać za taką 8-10ar. Jakby było poniżej 100k to już bym bral. W zasadzie nawet jedną oglądałem pod bk2 ale miala nieakceptowalną dla mnie wadę prawną.
  • Odpowiedz