Aktywne Wpisy
xyperxyper +66
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +85
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
1. Marvel Deadpool Doll Pendant Keychain za 2.15 USD (najniższa: 2.15 USD)
2. Deadpool Wolverine Keychain Split za 2.25 USD (najniższa: 2.25 USD)
3. 11L Water Bucket Drinking Water Canister za 6.39 USD
4. Deadpool Cosplay Mask Nylon Headgear Knitted Cotton Mesh Helmet za 13.55 USD (najniższa: 13.55 USD)
5. Xiaomi Mijia Booster Hand Shower MJZYSCHSO1DB za 19.50 USD (najniższa: 19.5 USD)
6. Machenike K500-B61 Mini Mechanical Keybaord 60% 61 Keys za 20.50 USD (najniższa: 20.5 USD)
7. Sandisk Ultra Micro SD Card 256GB za 21.37 USD (najniższa: 21.37 USD)
8. 4pcs YI Home 2K Pro IP Camera za 43.50 USD (najniższa: 43.5 USD)
Podana cena jest ceną końcową (oprócz zamówień z Aliexpress powyżej 150 Euro). Więcej o przesyłkach, które zawierają wszystkie opłaty:
https://couponsfromchina.com/payment-and-shipping-from-china-aliexpress-banggood/
Pozdro
#kuponynazywo #gearbestkupony #cebula #cebuladeals #chinskiecuda #promocje #kodyrabatowe #kupony #promocja #okazje #kuponyrabatowe .