Wpis z mikrobloga

Ej czemu kurczak śmierdzi tak jakoś dziwnie jak go przygotujemy i postoi w lodówce trochę? Zrobiłem sobie przedwczoraj 4 boxy i 2 wziąłem do pracy. I miało to taki dziwny zapach, mimo że nie było popsute. Ktoś kiedyś coś o tym pisał i jak można temu zaradzić. @Mirkosoft chyba nawet Ty mówiłeś coś o tym #gotujzwykopem #mirkokoksy
  • 8
  • Odpowiedz
  • 0
@Itslilianka Polędwica wieprzowa ma znacznie więcej tluszczu, ale też nieco więcej białka. Przy odpowiednim zbilansowaniu posiłku wychodzi nawet lepiej, a i dzięki tłuszczowi jest też smaczniejsza. Dodatkowo możesz po prostu mocniej przyprawiać by zamaskować smak, lub jak polecają w artykule od @drobne_na_taryfe przygotowywać mięso w sosie by ograniczyć mu dostęp do powietrza.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viking- no racja. Tika masala mi nie śmierdziała bo wsm był zanurzony w sosie. No spróbuję polędwiczki robić jakoś. Choć kiedyś robiłem to śmierdziała mi knurem xD
  • Odpowiedz