Aktywne Wpisy
miekki_am +254
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +111
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
#gielda
Gdyby nie możliwe konsekwencje prawne i to srogie to bym brał od razu. Ludzie szybko zapominają
Za opóźniony bądź odwołany lot można otrzymać od 250 do 600 euro rekompensaty - ECK
Wizz Air informuje, że pasażerowie, których loty odwołano, otrzymają automatyczny zwrot 120 proc. kosztów biletu w postaci środków WIZZ w ciągu 24 godzin od planowanego odlotu.
Ryzykowna inwestycja
No właśnie też mi prawie wczoraj odwołali, ale nie spodziewałbym się ze wypłaca mi odszkodowanie, bo to zdarzenie poza kontrola linii lotniczych (tak jak strajk, pogoda), ale mogę się mylić
Broniącym skończyły się fundusze?
Okazało się, że wyjdą na jaw informacje które pogrążą kurs tak bardzo, że obrońcy uznali że nie ma sensu topić w tym funduszy?
A może ma to coś wspólnego z teorią spiskową którą dziś widziałem na reddicie - CEO (chyba) Crowdstrike to ten sam gość który był CEO
Bym się nie zdziwił, nie ma teorii spiskowych, a jedynie prawdziwe lub fałszywe. Ale teraz z--------a w dół w oczach. Było -8%, ledwo mrugnalem i już ponad -12% dzisiaj