Aktywne Wpisy

MrSzakal +186
38 lat temu. Ależ to była maszyna, ikona lotnictwa cywilnego. ✈️
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
źródło: IMG_4307
Pobierz
sakiro12 +190
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam program do sterowania silnikiem krokowym, ale jak podpinam pod maszyne to dostaje mase lewych sygnałow nawet pullup nie pomaga. Macie jakies porady? Nigdy nie bawiłem sie az ta arduino
Jak masz jakąś ekranowana skretke, to na niej spróbuj, one mają izolacje do 60VDC
Wiele rzeczy może stanowić problem włącznie z wadliwym oprogramowaniem
@opk20: A co Ty tu wykombinowałeś? Jeszcze powiedz, że programowo ten pullup zrobiłeś, dla wyjścia.
Ja się arduino bawiłem dawno, nigdy silnikiem krokowym, ale z tego co widzę, silniki krokowe wymagają sterownika i tutaj można namieszać w połączeniach.