Wpis z mikrobloga

#metal #doommetal #deathmetal #deathdoommetal #polskamuzyka
#cultowe (1354/1000)

Mystification - Crying z demówki pt. Mystification (1994) <- zapodaję cały materiał na YT w kupie (bo nie jest w żaden sposób podzielony), a w opis wstawiam pierwszy numer

Dziś niszowo - kapela z Inowrocławia, aktywna przez kilka lat w pierwszej połowie 90s, która pozostawiła po sobie 3 demka - to które prezentuję jest ostatnim. Jak na tamte lata i zapewne niezbyt profesjonalną produkcję, zaskakująco słuchalne to. Pobrzmiewają tu echa tego co tam wtedy było grane w opór, czyli od strony doomowej wczesna Anathema i My Dying Bride, od strony deathowej może wczesny Morbid Angel?

Trochę szkoda że takie kapele nie przetrwały, nawet jeśli na etapie nagrywania demówek nie byli zbyt oryginalni.

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #doommetal #deathmetal #deathdoommetal #polskamuzyka
#cultowe (13...
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach