Wpis z mikrobloga

Dobre ifo: zatrzymano trzech polskich potomkow husari, którzy na kąpielisku na krakowskim Zakrzówku zaatakowali maczetą 17-letniego Ukraińca

Chłopak otrzymał dwa ciosy maczetą w głowę i ma odcięty kciuk, ale najbardziej poważne są obrażenia głowy

Podczas operacji w szpitalu lekarze musieli usunąć część kość czaszki wraz z kawałkami mózgu, a Artiom ma wstawioną metalową płytkę w miejscu ubytku kości

Kciuk udało się przyszyć i za pół roku odzyska w nim sprawność, chociaż częściową, ale niewiadomą jest jakie będą uszkodzenia neurologiczne

Przed nim długie miesiące leczenia i rehabilitacji

Dlatego jeśli chcecie pomóc finansowo chłopakowi, powstała zbiórka - założył ją były radny Lukasz Wantuch
https://zrzutka.pl/jacff8
#ukraina #pomoc #krakow #kryminalne #patologiazmiasta
robert5502 - Dobre ifo: zatrzymano  trzech polskich potomkow husari, którzy na kąpiel...

źródło: Screenshot_2024-07-17-10-54-11-474

Pobierz
  • 190
  • Odpowiedz
"Twoje zdanie" zakłada przymuszanie innych do tego co ty uważasz za słuszne.

@GrimesZbrodniarz: Moje zdanie to moje zdanie i mam do niego prawo. Póki co i pewnie to się nie zmieni i "moje zdanie" nikogo do niczego nie przymusi bo nie ma takiej siły władczej wiec nie powiem po co piszesz takie pierdy.

Państwo tworzą ludzie o różnych poglądach i fakt, że nie chcą być
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze:

w hipotetycznej, teoretycznej sytuacji realnego zagrożenia wojną nadal będziesz twierdził że pobór to zło?

Tak

Ktoś nie chce być mięsem armatnim a ktoś inny jak ja nie chce być sponsorem programu 800+, nie chce być sponsorem NFZ bo póki co place aby inni się leczyli a ja mało korzystam, nie chce być sponsorem obecnych emerytów i rencistów. I co ja że tego nie chce - takie
GrimesZbrodniarz - @Ice_Glaze: 
 w hipotetycznej, teoretycznej sytuacji realnego zagr...

źródło: 3d2d08bdcfbb62aa38048d8a42a2381f

Pobierz
  • Odpowiedz
zmuszania ludzi do umierania za państwo

@GrimesZbrodniarz: Nie wiem czy wiesz ale pójście na przeszkolenie wojskowe nie zabija ludzi. Idziesz np. na 10 mc do koszar - uczą cię strzelać i zachowywać się w grupie zorganizowanej zwanej wojskiem ect. Pobór nie zabija - jak tam myślisz to jestes w grubym błędzie lub mówiąc krócej jestes debilem.
Poza tym wojsko to nie tylko grupa która siedzi na pierwszej linii frontu i
  • Odpowiedz
Ukrainiec powinien wiedziec ze w rejonach Krakowa maczeta i takie kibolskie porachunki to nic nowego, kraj pochodzenia nie ma nic do gadania. Duzo zdrowia i mozna tylko przeprosic.
  • Odpowiedz
@robert5502:

Już następnego dnia zatrzymali 15-letniego mieszkańca Krakowa, który przebywał na przepustce z ośrodka wychowawczego i w przeszłości dopuszczał się innych czynów karalnych.

Takie jednostki są do utylizacji. I dostaną 8 lat w zawiasach za pobicie? Prawo w tym kraju jest smutnie żałosne
  • Odpowiedz