Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: Ahh czyli to jest taki barszczyk na bulionie.
Zawsze jak zamawiam chłodnik to dostaje taki na kefirze czy innej maślance, lekko różowy z dodatkiem warzyw.
Takiego jeszcze chyba nigdy nie jadłem (chyba, że na ciepło to może tak)
  • Odpowiedz
@Itslilianka: Tak, ale jest tam bulion.
Ja jadłem tylko takie na samej maślance/kefirze i mają zupełnie inny kolor (biały, z lekkim różem). U Ciebie jest konkretnie różowe jak barszcz.
Chętnie bym spróbował takiego
  • Odpowiedz
@Itslilianka: Nie chce mi się robić, ja leń xD
Ale jak kiedyś zrobię to mam plan na taką mocno dietetyczną wersję: kefir/skyr 50/50, buraki, ogórek, rzodkiewka, listki buraka i trochę zakwasu z buraka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: #!$%@?@ gosciu dokładnie taką zrobiłem. 800 maslanki, 400 jogurt grecki, buraki ogórek rzodkiewka i liscie botwinki. NIe wiem co ty mi tu ciągle sapiesz XD dosłownie nic wiecej tu nie ma. A jest koperek i szczypiorek dosc duzo
  • Odpowiedz
@Itslilianka: Nic nie sapie, po prostu zastanowił mnie ten kolor. A link dałeś jakiś z bulionem, A piszesz, że też inaczej robiłeś.
W knajpie w której zamawiam chłodnik ma on kolor bardzo jasny. Twój jest konkretnie czerwony. I tylko pytałem jak robiłeś. Pewnie dałeś więcej buraka niż knajpa i dlatego taki kolor.
Ja sam nigdy nie robiłem chyba. Ok, już wszystko wiem, dzięki.
  • Odpowiedz