Aktywne Wpisy
![Riannon86](https://wykop.pl/cdn/c0834752/5db538ec052e443197dfa952d94c4f215cdc26b0afeff9e5ddc674aafc53487c,q60.png)
Riannon86 +187
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
![Riannon86 - Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 18...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9edeab716e7e56d8c47cf863ad43c7b5f39fd55157e4fd166be9e7391836c0b2,w150.jpg?author=Riannon86&auth=bf562d625e47327c2bb3ad55a7d88980)
źródło: temp_file386745078654283589
Pobierz![Pokojowa](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pokojowa_5W9NXDZjbj,q60.jpg)
Pokojowa +15
Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Como.
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
![Pokojowa - Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Com...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ff9fb9f83edc896f80d7a663e7ffe6bee827b5fd2690ca25595a127d87d53d28,w150h100.jpg?author=Pokojowa&auth=76ca284dd2eccec4e52f695e4c140fb4)
źródło: IMG_20240713_162526
PobierzPYSZKA JEST I IDEALNE NA GORUNC
Zawsze jak zamawiam chłodnik to dostaje taki na kefirze czy innej maślance, lekko różowy z dodatkiem warzyw.
Takiego jeszcze chyba nigdy nie jadłem (chyba, że na ciepło to może tak)
Ja jadłem tylko takie na samej maślance/kefirze i mają zupełnie inny kolor (biały, z lekkim różem). U Ciebie jest konkretnie różowe jak barszcz.
Chętnie bym spróbował takiego
Ale jak kiedyś zrobię to mam plan na taką mocno dietetyczną wersję: kefir/skyr 50/50, buraki, ogórek, rzodkiewka, listki buraka i trochę zakwasu z buraka.
W knajpie w której zamawiam chłodnik ma on kolor bardzo jasny. Twój jest konkretnie czerwony. I tylko pytałem jak robiłeś. Pewnie dałeś więcej buraka niż knajpa i dlatego taki kolor.
Ja sam nigdy nie robiłem chyba. Ok, już wszystko wiem, dzięki.