Wpis z mikrobloga

W jednym pokoju i kuchni gdzie mam nową instalacje z uziemieniem to nie xd

@LukaszTV: :DDDDDDDDDDDDD

Powodzenia. Mam nadzieje ze sprzet ubezpieczony i jak pierdutnie od pioruna to dostaniesz zwrot :DDDD
  • Odpowiedz
@gorzki99 @EbolaGay słyszeliście o piorunochronach? W mieście nie ma miejsca, żeby walnęło obok. Coraz częściej nawet na wsiach na wysokich budynkach są montowane. Ale jeśli w okolicy nie ma, to rzeczywiście problem.
  • Odpowiedz
@mk321 wystarczy cokolwiek, co będzie w stanie indukować napięcie po uderzeniu pioruna. może to być nawet instalacja elektryczna w mieszkaniu, która zadziała jak antena. piorun to nie tylko przepływ ogromnego prądu, ale też gigantyczne pole elektromagnetyczne, powstające właśnie wskutek tego prądu.
po tym, jak walnęło w pobliskie drzewo, pozbyłem się większości wrażliwszej elektroniki wpiętej do sieci i żaden piorunochron by tu nie pomógł.
jedyne, co pomoże to odłączenie sprzętu z gniazdka.
  • Odpowiedz
@mk321: Chcesz mi wmowic ze nie znasz nikogo z miasta komu burza wykonczyla sprzet elektryczny?
Wlasnie z takim rozmawiasz :D

Mieszkam w dwukondygnacyjnej kamienicy Jakies 30 metrow mam do budynku trzypietrowego a jakies 100m do wiezowca 15 pieter. A po drugiej stronie ulicy to juz same wiezowce (jakies 6 szt)

Nie przeszkodzilo to burzy spalic mi kina domowego :)
  • Odpowiedz
@gorzki99 no przecież nie od pioruna, bo są piorunochrony.

Sprzęty palą się też tak po prostu.

Wymień bezpiecznik w kinie domowym i będzie dalej działać.
  • Odpowiedz
@mk321: Oj jak ja bym chcial kiedys piorun kulisty zobaczyc. moze mi nawet do chaty wpasc. To by bylo cos.

Ale znalem kolesia (po zawodowce elektrycznej) co jak byla burza to gasil swiatlo bo swiatlo przyciaga pioruny. Mniej wiecej Twoj poziom.
  • Odpowiedz
@mk321: Dziekuje nie skoprzystam. jakos tak mam awersje do zoltych napisow :P

Mi wystarczy ze wiem ze piorun kulisty mozna fizycznie otrzymac spelniajac warunki.

Takie warunki ktore w przyrodzie same z siebie maja bardzo ciezko wystapic. Ale nie oznacza to ze nie moga
  • Odpowiedz
@gorzki99 człowieku, to nie są żółte napisy. To merytoryczne filmy od Smartgasma, poparte źródłami.

Zobacz sobie na tag #smartgasm i inne jego filmy.

W tym filmie właśnie opisane o fejk filmach i o tym, że jest mała szansa, ale możliwe.

Jesteś szurem, który naukowych źródeł boi się jak wampir czosnku, bo "wie lepiej" i ma swój chłopski rozum.
  • Odpowiedz
W tym filmie właśnie opisane o fejk filmach i o tym, że jest mała szansa, ale możliwe.

@mk321: Czyli dokladnie to co ja napisalem wyzej nie ogladajac tego:

Takie warunki ktore w przyrodzie same z siebie maja bardzo ciezko wystapic. Ale nie oznacza to ze nie moga wystapic.

Wiec wszystkie fake filmiki wsadzam
  • Odpowiedz