Wpis z mikrobloga

Mirki,
czy ja czegoś nie dostrzegam czy sens zakupu Smart Ringa bez płatności NFC jest zerowy jeśli ktoś ma już np. smartwatcha? Jest sobie taki Amazfit Helio, drozszy niż sporo smartwatchy z Wear OS a nawet droższy niż większość featurewatchy tego samego producenta a raptem oferuje to samo co opaska sportowa: puls, spo2, śledzenie snu. Jaki jest tego sens?

Jedynym argumentem za zakupem może być śledzenie snu bez konieczności noszenia zegarka na ręce ale to ma sens tylko przy trzymaniu się jednego uniwersum apek bo te dane się nigdzie nie synchronizują.

#smartwatch #android #amazfit #pytaniedoeksperta #sport #gadzety
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kanal35_pl: miniaturyzacja panie Ferdku mówi to panu coś

a tak serio nie cierpię zegarków sportowych, garminów itd. i chociaż obecnie mam garmina na wzór casio bardzo chętnie zobaczę co dzisiaj czy tam jutro Samsung wypuszcza z nadzieją na pierścień i powrót do zwyczajnego zegarka a w trakcie treningu do monitorowania bez zegarka, bo informacji z nadgarstka nie potrzebuję, a tylko się poci niepotrzebnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eshirael: no nie jest to odpowiedzią póki konieczny jest jakiś interfejs: bo zegarek mam chociażby po to żeby biegać bez telefonu. Taki pierścień mi tego nigdy nie zastąpi bo nigdy nie rozpozna idealnie początku i końca treningu, nie pozwoli wybrać playlisty itp. więc miniaturyzacja nie: bo nie jest to konkurencja smartwatcha. Smart banda tak, to może zastąpić.
  • Odpowiedz
@kanal35_pl: to się zgadza chociaż kto wie, skoro liczy kroki więc jest żyroskop to może zaprogramujesz 3 puknięcia = start treningu. Spoko, że Samsung wypuścił bo wcześniej wyznacznikiem był oura ring z abonamentem, teraz jest droższy Samsung bez abo. A jak jest konkurencja to zdrowo dla rozwoju.
  • Odpowiedz